În timp ce la noi epidemia e în floare, britanicii au eliminat complet rujeola!

Ultima actualizare:

    Printre simptomele rujeolei se numără febra și bubițele mici și roșii de pe tot corpul
Printre simptomele rujeolei se numără febra și bubițele mici și roșii de pe tot corpul

Rujeola sau pojarul, cum e cunoscută în limbaj popular, a fost eliminată complet din Marea Britanie, iar englezii sunt pe cale să scape și de rubeolă, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). La noi, epidemia ia proporții de la o zi la alta, până acum fiind înregistrate 34 de decese.

O boală infecțioasă, precum rujeola sau rubeola (pojarul german), poate fi declarată eliminată, în momentul în care o țară n-a mai înregistrat nicio îmbolnăvire, în ultimele 36 de luni, potrivit OMS. Acest lucru a fost confirmat pentru Marea Britanie de către Comisia Europeană de Verificare, scrie Daily Mail.

Șeful Departamentului de imunizare din cadrul Ministerului britanic al Sănătății a declarat că în țara sa rata de vaccinare împotriva rujeolei, în ultimii cinci ani, a fost de 95%. Un succes nemaipomenit!

În tot acest timp, România se confruntă, de aproape doi ani, cu o epidemie de rujeolă fără precedent! Potrivit Centrului Național pentru Boli Transmisibile, până în prezent, au fost confirmate 9289 de cazuri de rujeolă, din care 34 s-au soldat cu decese în județele: Timiș (9), Arad (6), Dolj (7), Caraș-Severin (3), Bihor (1), Cluj (1), Călărași (1), Neamț (1), Satu-Mare (1), Vaslui (1), Galați (1), Mureș (1) și în București (1).

În ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, cele mai multe sunt în Timiș - 1228. Urmează Carș-Severin, cu 1111 și Arad, cu 1014.


    Aceasta este distribuția geografică a incidenței rujeolei în data de 22 septembrie 2017
Aceasta este distribuția geografică a incidenței rujeolei în data de 22 septembrie 2017

La capitolul „rată de vaccinare împotriva rujeolei” stăm foarte prost. Aceasta este de 74%, la nivelul întregii țări, potrivit datelor oficiale, deși, luna trecută, ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunțase ca rata de vaccinare a crescut de patru ori în ultima vreme. Deocamdată însă, nu a dat cifre oficiale.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă foarte contagioasă, cu risc mare de complicații grave îndeosebi pentru femeile gravide, pentru copiii mici și pentru cei care au un sistem imunitar foarte slab.

Simptomele pojarului sunt: febra, rinoreea, tusea, ochii roșii și bubițe mici roșii, care apar pe tot corpul.

De obicei, virusul care cauzează infecția dispare din organism în 14 zile. În cazuri rare, însă, el ajunge la creier, unde poate rămâne inactiv chiar și zeci de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net