Timișoara se pregătește să intre în scenariul roșu

semafor-rosu.jpg

Semafor roșu
Prefectul de Timiș a anunțat că dacă rata de infectare depășește valoarea de 2,9 cazuri la mia de locuitori, se impun noi restrciții
Citeste tot despre: 

Timișoara se pregătește să intre în scenariul roșu, după București și Cluj. Anunțul a fost făcut de prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, care a declarat că „este o chestiune de ore” până când municipiul va pune lacăt pe porțile școlilor.

Timișoara în scenariul roșu? Prefectul anunță noi restricții 

Timișoara este următorul mare oraș al României care ar putea închide toate unitățile de învățământ - școli, licee, grădinițe, universitate - și unde ar putea intra în vigoare scenariul roșu. Asta, în contextul în care joi dimineaţă indicele de infectare era de 2,92 la mia de locuitori.

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a spus că, după ce se va depăşi acest indice de infectare, va convoca o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, pentru a analiza dacă se impun măsuri faţă de hotărârea CJSU de săptămâna trecută. ″În cadrul şedinţei CJSU de ieri (miercuri n.r.), am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timişoara, inclusiv din punctul de vedere al restricţiilor pe care vom fi nevoiţi să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanţă pentru copiii din grădiniţe şi elevii din ciclul primar, acest fapt putând duce la creşterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale. Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor”, a precizat Liliana Oneţ, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1