Timiş: O familie stă cu cadavrul bunicii în casă, aşteptând rezultatul testului de coronavirus

periam.jpeg

Sediul Primăriei localității Periam, județul Timiș
foto: www.ghidulprimariilor.ro

O femeie de 83 de ani din localitatea Periam, din judeţul Timiş, a decedat luni, după ce i-au fost recoltate probe pentru coronavirus, iar acum familia aşteaptă rezultatul pentru a o putea înmormânta. Femeia decedată nu poate fi dusă la capelă, deorece este suspectă de infectare cu Covid 19, astfel că este ţinută în locuinţă.

Primarul localităţii, Cornel Dumitraş, a declarat pentru News.ro că unul dintre membri familiei este la spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, iar ceilalţi din casă au fost şi ei testaţi şi aşteaptă rezultatul. ”Este o situaţie mai specială, pentru că una dintre persoanele membre ale familiei este internată de vineri la spital, cu coronavirus. Este vorba despre fiul femeii decedate. Ieri li s-au făcut teste la toţi, inclusiv la mama celui internat, care între timp a decedat. Ea are 83 de ani. Astăzi (21 aprilie) vor veni rezultatele, iar apoi femeia poate fi înmormântată. De altfel, familia a discutat cu firma de pompe funbre şi s-au înţeles că azi este înmormântarea”, a declarat primarul Cornel Dumitraş.
Potrivit edilului, femeia decedată nu putea fi dusă la capelă, potrivit noilor reguli, deoarece este suspectă de coronavirus. ”Familia nu se poate atinge de decedată, până când nu vine certificatul constatator al decesului. Noi avem capelă în comună, dar fiind vorba de o persoană suspectă de coronavirus, este interzis transportul la capelă. Este o situaţie specială, dar trebuie respectate nişte reguli”, a mai declarat primarul. În familia decedatei mai locuiesc acum nora acesteia, nepotul şi strănepotul, un copil de aproximativ zece ani.
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1