Testare gratuită pentru Babeș Papanicolau la Fundeni. Peste 4.000 de femei află anual că au cancer de col uterin

Ultima actualizare:

    Făcut anual, testul Babeș Papanicolau salvează viețile multor femei
Făcut anual, testul Babeș Papanicolau salvează viețile multor femei

E timpul să vă faceți un test Babeș Papanicolu, dacă nu ați mers la ginecolog pentru el! Primăria Sectorului 6, împreună cu Institutul Oncologic București, începe campania de testare gratuită. Peste 4.000 de femei află anual că au cancer de col uterin.

Institutul Oncologic București, prin unitatea mobilă de testare, organizează, din 22 iunie, campania de testare gratuită Babeș Papanicolau.

Acțiunea este dedicată tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 - 64 ani, indiferent de sectorul în care locuiesc.

Campania, care se va desfășura pe o perioadă de două săptămâni, este derulată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”.  

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății, și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin.

Unde au loc testările pentru Babeș Papanicolau

Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul testării periodice.

  • Astfel, în perioada 22 - 25 iunie, femeile sunt așteptate cu un act de identitate pentru a realiza testul Babeș Papanicolau gratuit la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie din Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6, cartierul Militari.
  • Testarea va continua și în săptămâna 28 iunie - 2 iulie, în cartierul Giulești - Sârbi, iar unitatea mobilă va fi parcată pe strada Răsadniței Nr. 59. Intervalul orar este 11.00 - 16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă există paciente. Se pot testa femeile indiferent de sectorul în care locuiesc.

Testarea pentru Babeș Papanicolau nu este dureroasă, iar probele sunt duse la Fundeni

Testul este o investigație nedureroasă și importantă pentru sănătate. Totodată, este necesar ca pacientele să nu fi avut niciodată o boală oncologică ginecologică.

Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic București și interpretate de medicii Institutului, iar rezultatele se dau tipărite direct pacientei.

În cazul descoperirii unei boli oncologice, pacienta poate fi tratată la Institutul Oncologic București.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră.

Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu. Realizarea regulată a controlului asigură depistarea precoce a celulelor anormale de la nivelul colului uterin, prevenind astfel formarea celulelor canceroase.

Conform statisticilor puse la dispoziție de INSP, cancerul de col reprezintă a patra cauză de mortalitate prin cancer la femei, la nivel mondial.

Citește și: 

Cancerul de col uterin, boala de care mor cele mai multe românce. Anual, se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi

Cancerul de sân. Ce analize îl depistează și în ce constă tratamentul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net