”Teroristul” din Brăila riscă închisoare pe viață. A rănit 10 persoane în 10 minute

Ultima actualizare:

    ”Teroristul” din Brăila riscă închisoare pe viață. A rănit 10 persoane în 10 minuteFOTO: Facebook
”Teroristul” din Brăila riscă închisoare pe viață. A rănit 10 persoane în 10 minuteFOTO: Facebook

Marius Valentin Parfenie, de 20 de ani, a rănit 10 persoane în 10 minute, duminică (11 noiembrie). A înjunghiat un om, i-a furat mașina, a accidentat nouă persoane și este recidivist. Criminaliști cu exeperiență spun că ”teroristul” riscă închisoare pe viață pentru faptele sale.

Marius Valentin Parfenie, de 20 de ani, a îngrozit o țară întreagă cu faptele sale de o cruzime ieșită din comun. Duminică (11 noiembrie), a înjunghiat un om, i-a furat mașina, a accidentat nouă persoane și a încercat să intre cu mașina într-un mall din Brăila,”să curgă sânge”.

”Trebuie să curgă sânge pentru țara asta! Sunt un terorist!”, a strigat Marius Valentin Parfenie când a izbit mașina de intrarea din mall-ul din Brăila.

Tânărul a fost arestat preventiv, dar riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață, spun specialiștii. El este acuzat de infracţiunile de tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

”Teroristul” din Brăila riscă închisoare pe viață

Criminalistul Dan Antonescu a explicat, în direct la Digi24, că Valentin Marius Parfenie, șoferul care a lovit mai mulți oameni cu o mașină furată, și-ar putea petrece restul vieții în spatele gratiilor, întrucât nu este la prima abatere și a mai avut în trecut antecedente grave.

„În opinia mea, nu este un act terorist. Avem de-a face cu o înlănțuire de infracțiuni. Începem cu tâlhăria în formă agravată, punerea în primejdie a vieții victimei. Proprietarul mașinii a fost înjunghiat, lăsat în stradă, pe șofer nu l-a interesat starea sa. Pe linia de centură îl vedem și imaginile sunt folositoare anchetatorilor. Îl vedem cum iese de pe traseul lui și traversează șoseaua, iese de pe carosabil special să lovească acel grup de persoane. Și aici vorbim de tentativă la infracțiunea de omor calificat asupra a două sau mai multe persoane. Apoi, ajunge în acel mall din Brăila, unde comite o a doua tentativă de omor calificat. Să nu uităm că pedeapsa pentru asta este între 20-25 de ani sau detenție pe viață. În cazul tentativei, se înjumătățesc pedepsele. Dar cumulând două plus celelalte infracțiuni de care vorbea, toate acestea duc către o pedeapsă maximă. Sper să nu mai iasă din închisoare. E posibil să fie condamnat la 20-25 de ani de închisoare. Viața acolo nu e foarte dulce.

El, la 17 ani, a snopit în bătaie un om, împreună cu tatăl lui. Omul bătut a stat 40 de zile în spital. Pedeapsa pentru această nemernicie comisă împreună cu părintele lui, care ar fi trebuit să primească spor de pedeapsă, dar nu, a primit doar doi ani cu suspendare, el primește doar 6 luni de supraveghere. Cine să îl supravegheze pe acest defect? Când spun defect mă refer la postura de om inadaptabil, antisocial, care va merge strămb până la finalul vieții lui. Am convingerea că expertiza medico-legală, nu neapărat cea psihiatrică, să îl găsească apt pentru a fi condamnat pentru faptele lui. Expertiza toxicologică va arăta dacă a ingerat substanțe interzise. Pentru că acel comportament este specific persoanelor care au consumat droguri sau etnobotanice, care au efecte devastatoare asupra tinerilor și îi duc în situația de a nu mai ști ce fac.”, a declarat Dan Antonescu la Digi24.

”Teroristul” din Brăila a recunoscut faptele

“Este destul de confuz vizavi de ceea ce s-a întâmplat. Nu îşi aduce aminte anumite episoade. Chiar regretă ce s-a întâmplat. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa şi să comunic că regretă ceea ce s-a întâmplat. Consumase alcool şi pe fondul consumului de alcool a luat aşa o hotărâre nesăbuită. Este destul de neprecis în afirmaţiile făcute, aşa mi s-a părut. Nu există motivare a faptelor. Din punctul meu de vedere expertiza psihiatrică este absolut necesară”, a spus avocatul Daniel Prunău, citat de obiectivbr.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net