Teroarea seismelor din Galați continuă

Ultima actualizare:

    Din 23 septembrie 2013, până în 6 octombrie 2013, în județul Galați au fost peste 300 de seisme
Din 23 septembrie 2013, până în 6 octombrie 2013, în județul Galați au fost peste 300 de seisme

Localnicii din Izvoarele, județul Galați, se culcă iepurește, gata oricând să și părăsească gospodăriile. De ieri dimineață, pământul a reînceput să se miște din nou, aproape din oră în oră. Cel mai mare seism, cu magnitudinea de 3,1 pe Richter, i-a băgat în sperieți.

Seria cutremurelor de suprafața din Galați au reînceput, după doi ani. În septembrie – octombrie 2013, în zonă au fost identificate peste 300 de cutremure cu epicentrul la câțiva kilometri adâncime, Din pricina acestora, pământul a început să o ia la vale, iar casele s-au crăpat. Specialiștii au explicat atunci că ar putea fi cauze multiple pentru care s-a produs acest ”roi” de seisme: ploile torențiale din ultima vreme, mișcări ale faliei sesimice, case construite din materiale inferioare, teren instabil.

Acum, într-o singură zi, marți, 27 octombrie, aparatele au înregistrat patru seisme cu magnitudini între 2,1 și 3,1 pe scara Richter, pe care oamenii le-au simțit pentru că s-au produs la  doar 5-6 kilometri adâncime.

O cameră de supraveghere instalată într-un magazin a surprins reacția femeilor din încăpere în momentul în care s-a mișcat pământul.

Localnicii își notează orele la care s-au petrecut seisemele ca se le confrunte apoi cu datele oficiale, scrie stirileprotv.ro.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net