Terapie pentru autism făcută cu roboți

Ultima actualizare:

    Roboții NAO vor fi prezenți zilnic în terapiile făcute pentru copiii cu autismFoto: adevarul.ro
Roboții NAO vor fi prezenți zilnic în terapiile făcute pentru copiii cu autismFoto: adevarul.ro

Doi roboți NAO V6 de ultimă generație au devenit membri ai echipei de psihologi a Centrului de Autism „Marea Neagră” din Constanța. Prima ședință de terapie a avut loc astăzi, 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Cu această ocazie, a fost lansat proiectul „Robotul NAO - terapeutul copiilor”.

Cei doi roboți vor fi prezenți zilnic alături de copii, în cabinetele psihologice ale Centrului, în sesiuni scurte de terapie cu durata de 20 de minute, scrie adevarul.ro. În cursul terapiilor, roboții vor interacționa cu copiii, vor putea pune întrebări și  vor oferi răspunsuri. În plus, roboții știu să danseze, să cânte, ba chiar pot da replici pline de umor, toate fiind gândite pentru a fi acceptați și îndrăgiți de micuții suferinzi de autism.

Roboții pot răspunde la întrebări, pot cânta și dansa

„Robotul NAO este socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume, a ajuns să lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în mai bine de 100 de ţări din întreagă lume”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”, citat de adevarul.ro.

„În urma numeroaselor solicitări primite din întreagă ţară, Robotul NAO va merge într-un turneu pentru a cunoaşte şi pentru a interacţiona cu câţi mai mulţi copii. De asemenea, va fi prezent în majoritatea târgurilor şi expoziţiilor desfăşurate pe tema educaţiei. „Robotul NAO reprezintă o realitate în majoritatea instituţiilor de învăţământ din întreagă lume, avem convingerea că odată cu dezvoltarea unei aplicaţii pentru limba română, acesta va deschide un drum şi pentru instituţiile de învăţământ din România”, a adăugat Adrian Gemănaru. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net