Teorie-şoc! Cutremurele din România, induse de o putere străină?

Ultima actualizare:

    Pământul este neliniștit în zona seismică Vrancea
Pământul este neliniștit în zona seismică Vrancea

Cutremurele dese care s-au produs în Vrancea în ultima perioadă nu ar fi un fenomen natural, ci unul provocat de ruşi, conform unui expert din Iaşi, notează site-ul 7est.ro.

Încă din prima zi a anului a avut loc un cutremur de suprafaţă în Vrancea, la adâncimea de 31 de kilometri, urmat de replici în Ungaria, Cehia şi Slovacia. Au urmat alte 18 seisme, în 14 zile, confom 7est.ro. Unul dintre ele destul de puternic: 4,1 grade Richeter. 

Fizicianul Constantin Antohi, profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ este de părere că aceste cutremure, atipice pentru zona Vrancei, nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High-frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare. 

Constantin Antohi crede că seisemele dese din ţara noastră sunt provocate de ruşi
Constantin Antohi crede că seisemele dese din ţara noastră sunt provocate de ruşi

Expertul a realizat că ceva nu e în regulă după ce a încercat să îşi sune soţia, la scurt timp după unul dintre aceste seisme. 

„Am simţit unul din cutremure şi repede am vrut să o sun pe nevastă-mea. Când am dat să sun… nimic! Telefonul era mort! De obicei, când reţelele sunt ocupate, ţi se spune că abonatul nu poate fi contactat sau ceva de genul acesta. Mie nu mi-a apărut nimic pe telefon şi nici nu am auzit vreun mesaj“, a spus Constantin Antohi.

Imediat, el s-a gândit că a existat un câmp electromagnetic, care poate crea cutremure. Din punctul lui de vedere, fenomenul este produs de cineva din Est, adică Rusia.

„Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la fenomenul HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provocă seisme în zona Vrancei. Eu cred că cineva nu ne vrea în NATO!“, a spus profesorul.

Pentru a-şi susţine teoria, Constantin Antohi a adus în discuţie şi schimbările bruşte de temperatură: vremea a oscilat între ger şi căldură recent, cu treceri peste noapte de la -15 la 10 grade Celsius în decursul a doar 24 de ore. 

„Fenomenul HAARP poate produce aceste oscilaţii! La un moment dat se poate întâmpla o întrerupere a circuitului de curenţi atmosferici, de undă lungă, ce se propagă cu viteză de la est, către vest. Întrerupându-se, se creează o depresiune, ce atrage curentul de aer cald, dinspre Sahara“, precizează fizicianul.

Ce este HAARP

HAARP (Program Activ Auroral de Cercetare cu Frecvenţe Foarte Înalte) a demarat în 1992 la Institutul de Geofizică  al Universităţii Alaska din Fairbanks, scrie 7est.ro. Este un proiect știinţific creat pentru determinarea comportamentului ozonului, azotului și ionilor la bombardamentul radiaţiei solare și cosmice, precum și la emisia de radiaţii de înaltă sau joasă frecvenţă de pe Pământ. Titular de proiect este Departamentul Apărării al Statelor Unite, prin US Navy și US Air Force. Rusia a dezvoltat propria bază de cercetare a ionosferei, denumită SURA, la Vasilsurk.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net