Teodorovici: ”În 2018, plata unor obligaţii fiscale se va putea face online şi de pe mobil.”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pare că, în sfârșit, se modernizează și Fiscul! Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, promite că din luna mai datoriile fiscale se vor putea plăti online, din luna iunie și la CEC, iar din toamnă și de pe mobil.În felul acesta, cozile de la ghișee ar trebui să fie mult mai mici.

Vești bune sau doar promisiuni? Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe, a anunțat o serie de măsuri menite să ne ușureze viața, iar Fiscul să încaseze mai mulți bani de la populație.

Teodorovici a anunțat marți (27 martie), la Antena 3, că din 16 mai se va putea depune Declaraţia unică online.

”Declaraţia unică privind veniturile şi CAS ale persoanelor fizice se va putea depune online după data de 16 mai, iar de la finalul lunii iunie plăţile obligaţiilor către bugetul de stat se vor putea face la unităţile locale ale CEC Bank, a declarat ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Oficialul a mai spus că „până la toamnă” plata unor obligaţii fiscale „se va putea face şi de pe mobil”.

Teodorovici a mai anunţat că procedura deciziei de impunere prin care contribuabilul îşi declară veniturile, iar ANAF îi comunică ce va avea de plătit ca taxe/impozite aferente acelor venituri va dispărea din 2019.

”Au fost cazuri în care oamenii nu au primit la timp deciziile de impunere, şi astfel ei au întârziat plăţile, dar nu din cauza lor. Faţă de aceştia, mi se pare corect ca ANAF să aibă o altă atitudine. Va mai fi transmisă, în toamnă, o ultimă Decizie de Impunere, cu toate restanţele la obligaţiile fiscale acumulate şi, desigur, cu un anumit termen de plată. Analizăm şi acest aspect şi cu siguranţă va fi o soluţie”, a precizat Eugen Teodorovici, citat de aceeași sursă.

Despre Declarația unică, demnitarul a spus că va fi un formular inteligent.

”Va exista un formular inteligent, pentru Declaraţia unică. Acesta va fi activat până la data de 16 mai, astfel încât după acea dată oricine doreşte îşi va putea plăti online obligaţiile fiscale.  Până la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, toţi contribuabilii vor primi acasă, de la ANAF un plic cu parola de acces la sistemul de depunere online a declaraţiilor şi obligaţiilor de plată fiscală”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Oficialul a menţionat că, în prezent, doar 5% din plăţile către bugetul de stat se fac online de către persoanele fizice.

Ministrul finanţelor a mai afirmat că până la finalul lunii iunie orice plată către bugetul de stat va putea fi făcută la orice sucursală locală a CEC Bank, aflată în proprietatea Ministerului Finanţelor, cu peste 1.000 de sucursale şi agenţii locale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net