Temperaturi de vară până la mijlocul lunii aprilie!

Ultima actualizare:

    În următoarele zile, vom trece la garderoba de varăfoto: Click!
În următoarele zile, vom trece la garderoba de varăfoto: Click!

Primăvara s-a lăsat mult aşteptată, dar ne rezervă adevărate surprize în termometre! Meteorologii anunţă că, în următoarea săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, ajungând în multe dintre regiuni şi la 25 de grade Celsius. După 15 aprilie, instabilitatea atfosferică va deveni accentuată, iar vremea se va răci.

Meteorologii au anunţat, luni, prognoza pentru perioada 9 – 22 aprilie, precizând că în prima parte a intervalului va fi mai cald decât în mod obişnuit, în majoritatea regiunilor.

Astfel, în Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22-25 de grade.

După 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6-8 grade.

Şi în Crişana vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarea săptămână, temperaturile urmând a ajunge la 22 de grade. Ulterior, după 15 aprilie, se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17-19 grade şi vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

În Transilvania va fi, de asemenea, cald în următoarea perioadă, astfel încât, se va ajunge la 24 de grade Celsius. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade.

În Maramureş, în prima săptămână de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obişnuit.

Luni (10 aprilie), media regională a temperaturilor maxime, va scădea uşor spre 22 de grade, ulterior, în următoarele două zile va creşte, ajungând la 25 de grade, iar până la 15 aprilie, va scădea uşor şi se va situa în jurul valorii de 21 de grade. După această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, 16-18 grade.

În Moldova, media valorilor termice va fi de 20-22 de grade, dar ulterior va ajunge la 14 – 15 grade Celsius.  În Muntenia, temperaturile vor ajunge în următoarele zile la 22 de grade, ulterior scăzând până la 16 grade Celsius. În Oltenia, valorile termice diurne vor continua să crească uşor până în data de 12 aprilie, astfel că media regională va fi de 22 de grade, însă după această dată vor reveni la valori de 20 de grade. Dobrogea este singura regiune în care nu vor exista fluctuaţii mari de temperatură. În primele patru zile din interval, maximele se vor situa în medie regională între 14 şi 16 grade, iar minimele între 6 şi 8 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net