Teleorman și Argeș, afectate de inundații! Oamenii s-au trezit cu apa în casă

zyz3ptgwmczoyxnoptqxytzizmi0mdzhyzc4mty3zwm3mtq0zta0ntyym2fm.thumb_.jpg

inundatii
Viitura a distrus peste o sută de gospodării
Foto: Digi 24
Citeste tot despre: 

Mai multe localități din județele Teleorman și Argeș au fost afectate de inundații. Viitura a distrus peste o sută de gospodării și a distrus zeci de case. A fost întrunit un comitet pentru situații de urgență la nivelul județului care acționează împreună cu sătenii pentru a ține sub control viitura.

Peste 120 de gospodării din Teleorman au fost inundate. Oamenilor le-a intrat apa în case și le-a distrus bunurile. Autoritățile spun că nivelul apei nu a ajuns încă la un nivel alarmant încât să fie nevoie de evacuarea localnicilor. În Consecință, aceștia ajută echipele de intervenție să țină șuvoaiele sub control, precizează Digi24.

Se încearcă redirecționarea viiturii către râul Teleorman. Se acționează cu motopompe și alte utilaje și se fac diguri din saci de nisip. Reprezentanții echipelor de intervenție spun că se încearcă pe cât posibil evitarea producerii și altor pagube materiale.

Șuvoaiele au inundat localitățile pentru că rigolele și șanțurile de scurgere au colmatat din cauza ploilor abundente și a topirii rapide a zăpezii. Meteorologii au anunțat că va ploua abundent până mâine seară, 14 martie.

Probleme sunt și în Pitești, unde canalizarea nu mai face față cantității mari de apă. În Dolj, un drum județean și unul comunal au fost închise după ce apa atins și 40 de centimetri în unele porțiuni.

loading...
Loading...