Te fură ca-n codru la taraba din piaţă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Să furi din buzunare, pe stradă sau în mijloacele de transport în comun, e înjositor. E pentru găinarii de rând! Ciorditorii care se respectă te fură, mai nou, pe faţă. Şi-au perfecţionat într-atât metodele, încât te fac să scoţi de bunăvoie banii din poşetă.

Fac să dispară bancnotele cât ai clipi sau transformă hârtia de 100 de lei într-una de 1 leu. Nu vorbim de magicienii circului Globus, ci de câţiva vânzători de fructe şi legume din hala Obor din Capitală. Hoţi la drumul mare, aceştia şi-au dezvoltat de-a lungul anilor nişte trucuri care te lasă cu gura căscată şi cu punga goală. Victimele? Pensionarii sunt cei mai vulnerabili, însă nici tinerii nu scapă „netaxaţi".

Vânzătorul a înlocuit rapid bancnota de 50 de lei cu cea de 1 leu

simeon stalpnicul png

Tarabagiul a încercat să-l ţepuiască pe reporterul Click!

simeon stalpnicul png

Chiar şi reporterii Click! au plecat păcăliţi de la taraba lor. Totul a început după ce mai mulţi cititori ne-au sesizat despre practicile necurate la care recurg hoţii din piaţa Bucur Obor. Bătrâni, dar şi oameni în toată firea, s-au plâns că au fost ţepuiţi de tarabagii. Metoda „de lucru" - de-a dreptul şocantă! Pentru cumpărături de câţiva lei, oamenii au dat o hârtie de 50 sau 100 de lei, însă, în loc să li se dea res­­tul, li s-a cerut... diferenţa.

„Îi dai 50 de lei şi aştepţi res­­tul, dar el are deja pregătită în palmă o hârtie de un leu cu care schimbă într-o secunda bancnota ta. Zice că atât i-ai dat şi trebuie să-i mai dai diferenţa. Eu am constatat mai apoi că îmi lipsesc bani şi mi s-a făcut rău", ne-a mărturisit un bucureşten păţit. Am încercat şi noi dexteritatea tarabagiilor, iar concluzia ne-a lăsat cu gura căscată.

Sunt atât de buni în ceea ce fac, încât ne-au uşurat şi pe noi cu 10 lei, deşi ştiam la ce să ne aşteptăm. Cum s-a întâmplat? După ce am ales din grămadă două mere şi le-am înmânat vânzătorului pentru a fi cântărite, am întins şi hârtia de 10 lei, cu care ar fi trebuit să plătim marfa. Pentru că tarabagiul a văzut în teancul de bani şi bancnote mai mari, ne-a cerut 50 sau 100 de lei, pe motiv că are nevoie „de bani mari, neschimbaţi".

Zis şi făcut! Am scos hârtia de 50 de lei şi i-am pus-o în palmă. O fracţiune de secundă mai târziu, insesizabil chiar şi pe camera video care a înregistrat acţiunea, vânzătorul a înlocuit bancnota de 50 cu una de 1 leu şi ne-a cerut să completăm. Că doar merele făceau 2 lei... Ştiind de „manevra" cu bancnotele mari, am întins coarda şi i-am spus verde în faţă că tocmai ce i-am dat 50 de lei, nu 1 leu.

Atunci, tipul s-a înmuiat. A recunoscut şi ne-a dat restul corect la hârtia de 50 de lei. Adică, 48 de lei. Am luat banii şi am plecat mulţumiţi că am surprins pe cameră intenţia de fraudă. Abia după câteva minute ne-am dat seama că şi noi am fost păcăliţi. Vânzătorul ne-a dat corect restul la 50 de lei, însă „a uitat" să ne restituie hârtia de 10 lei, pe care i-o înmânasem iniţial. Practic, merele noastre au costat 12 lei, în loc de 2 lei. Şi tot e bine, căci puteau să coste 50 de lei!

Păgubiţii nu au făcut plângeri la poliţie

Chiar dacă aceste lucruri se petrec de ani de zile, după cum ne-au sesizat mai mulţi cititori, la Secţia 8 poliţie, cea pe raza căreia se află piaţa, nu a fost înregistrată nici o plângere.

„Persoanele care cad victime unor astfel de practici sunt rugate să sesizeze poliţia", ne-a declarat Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net