Te căsătorești? Statul îți va da 1.500 de lei!

Ultima actualizare:

    Proiectul urmează să intre în dezbateri
Proiectul urmează să intre în dezbateri

Primăria Capitalei vrea să acorde, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecărei familii de tineri care se căsătoresc, transmite news.ro.

Însă, aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții: cel puţin unul dintre soţi să fie la prima căsătorie, cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti și cel puțin unul dintre ei trebuie să aibă vârsta între 18 și 35 de ani. Decizia este stipulată într-un  proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Trebuie să depui o cerere

Potrivit proiectului de hotărâre, sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti în urma unei cereri şi a unei copii a certificatului de căsătorie depuse de unul dintre soți în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei. În cazul în care cel puțin unul dintre soți cetăţenii nu are între 18 şi 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizează în proiect. În expunerea de motive, municipalitatea arată că în Bucureşti numărul căsătoriilor a scăzut de la an la an, iar tinerii amână tot mai mult căsătoria din lipsa unor factori care să o favorizeze şi din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului la întemeierea familiei.

Tinerii se căsătoresc la vârste din ce în ce mai înaintate

„Conform datelor furnizate de Institului Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015, vârsta media a soţilor la căsătorie a înregistrat o creştere semnificativă, respectiv, dacă în 2010 bărbaţii se căsătoreau la o vârstă medie de 32,6 ani, iar femeile la o vârstă medie de 25,8 ani, în anul 2015 vârsta medie a fost de 34,5 ani la bărbaţi, respectiv 31,6 ani la femei. Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilităţii fiind de 25-29 de ani, cu valorile de 77,3, respectiv 67,8”, explică municipalitea, considerând că „tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi forma familii, devenind astfel mai responsabili de la vârste timpurii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net