Te angajezi inginer în Norvegia cu 4.600 € pe lună

Ultima actualizare:

    Locurile de muncă pot fi accesate de românii care doresc să plece în străinătate, prin reţeaua europeană Eures. Totul e să intraţi pe adresa www.eures.anofm.ro. Foto: 123rf
Locurile de muncă pot fi accesate de românii care doresc să plece în străinătate, prin reţeaua europeană Eures. Totul e să intraţi pe adresa www.eures.anofm.ro. Foto: 123rf

În România e greu să găseşti un loc de muncă bine plătit, astfel că joburile din străinătate rămân o alternativă de luat în seamă. Salariile sunt mult mai mari decât la noi şi se caută de la muncitori şi până la persoane cu studii superioare.

  • Tehnician de sisteme cu 13 € pe oră. În Germania sunt vacante două posturi de tehnician sisteme de securitate (alarmă şi supraveghere) pentru care se cer studii tehnice de specialitate în electronică, electrotehnică, telecomunicaţii, cunoştinţe tehnice relevante pentru domeniul de referinţă: hardware, software şi networking. Candidaţii trebuie să aibă permis de conducere categoria B, să nu aibă antecedente penale, iar experienţa în domeniu constituie avantaj. Salariul e între 11 € şi 13 € brut pe oră, iar asigurările medicale şi sociale sunt incluse. Angajatorul asigură sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Contractul de muncă e pe perioadă nedeterminată, cu 6 luni perioadă de probă, iar programul e de 40 de ore pe săptămână. Candidaţii trebuie să cunoască foarte bine limba germană.
  • Agenţi de pază, în Germania. Tot în Germania se caută 20 agenţi de pază pentru mai multe obiective din zona Gottingen. Candidaţii trebuie să aibă permis de conducere categoria B, condiţie fizică bună, cunoştinţe de limbă germană - nivel B1 şi să nu aibă antecedente penale. Experienţa în domeniu constituie avantaj. Salariul oferit variază între 8,50 € şi 9,95 € brut pe oră, iar asigurările medicală şi sociale sunt incluse. Se asigură sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Contractul de muncă e pe perioadă nedeterminată, cu 6 luni perioadă de probă. CV-urile se transmit în limba germană,  pe adresa hochdorfer@HKS-Gruppe.de.
  • Muncitori în Cehia. Un angajator din Cehia recrutează 30 de operatori autoclave/asamblori. Candidaţii trebuie să aibă studii primare şi vor fi plătiţi cu 550 € pe lună. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar CV-urile se trimit la adresa de e-mail: job2@ariete-group.eu. Acelaşi angajator mai recrutează 20 de muncitori asamblare, care să aibă studii primare, cunoştinţe PC, vedere bună, dexteritate manuală şi responsabilitate în control. Salariul oferit e tot de 550 € pe lună, iar contractele sunt pe perioadă nedeterminată.
  • Se angajează persoane cu handicap. Tot în Cehia se mai caută 50 de muncitori de producţie, angajatorul precizând că aceste locuri pot fi ocupate şi de persoane cu dizabilităţi care au studii primare. Angajatul va fi plătit cu 550 € pe lună, perioada fiind nedeterminată.
  • Doctorand în structurile de beton. Facultatea de Tehnologie, Artă şi Design Hioa din Norvegia recrutează un doctorand în predicţia duratei de viaţă a structurilor din beton existente. Acesta va lucra în Departamentul de Inginerie Civilă şi Tehnologie Energetică şi va fi înscris în programul de doctorat de la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie cu o bursă de cercetare de 4 ani, cu 25% din timp alocat în supravegherea proiectelor de licenţă ale studenţilor. Candidaţii trebuie să aibă master în inginerie civilă, cunoştinţe şi experienţă în 2D şi 3D cu elemente finite neliniare şi analiza structurilor din beton armat, capacitate reziduală şi repararea structurilor din beton deteriorate. Candidaţilor li se mai solicită să vorbească fluent limba engleză. De asemenea, solicitantul trebuie să prezinte o propunere de proiect de cercetare în limba engleză. Contractul este pentru o perioadă de patru ani, iar salariul oferit poate ajunge până la 56.000 € brut pe an, adică 4.600 € pe lună. 
  • Austria caută specialişti în IT. În Austria se recrutează un dezvoltator software şi un inginer de software în asamblare finală. Salariile sunt de 2.600 € brut pe lună, respectiv 16,80 € pe oră. 
  • Irlanda vrea oameni la cules de ciuperci. În Irlanda se caută 10 muncitori necalificaţi pentru cules ciuperci. Aplicanţii trebuie să fie apţi fizic pentru munca în ferme vegetale şi să aibă cunoştinţe de bază în limba engleză. Salariul oferit este de 8,65 € pe oră, pentru un program de cinci-şase zile pe săptămână, nu mai mult de 45 de ore pe săptămână.

11.607 locuri vacante la nivel naţional


    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistrate 11.607 locuri de muncă, în toată ţara: 1.697 în Bucureşti, 862 în Arad, 757 în Argeş, 707 în Timiş, 603 în Ilfov, 546 în Iaşi, 525 în Satu-Mare, 451 în Vâlcea, 431 în Braşov, 383 în Maramureş, 381 în Mureş, 374 în Alba, 371 în Sibiu, 341 în Bistriţa-Năsăud, 311 în Neamţ, 294 în Dolj, 288 în Harghita, 277 în Dâmboviţa, 256 în Bihor, 241 în Galaţi, 219 în Vaslui, 157 în Giurgiu, 137 în Constanţa, 126 în Buzău, 115 în Tulcea, 114 în Brăila, 103 în Olt, 101 în Botoşani, 65 în Ialomiţa, 60 în Cluj şi Călăraşi,47 în Sălaj, 47 în Teleorman, 45 în Covasna, 44 în Gorj, 36 în Vrancea, 19 în Suceava, 9 în Caraş-Severin, 7 în Mehedinţi. 

Studii superioare 

868 de locuri de muncă sunt oferite pentru persoanele care au absolvit o facultate, dintre care: 49 inginer de sistem software; 48 programator; 41 cercetător în fizică; 37 inginer mecanic; 33 analist; 30 asistent de cercetare în fizică; 21 analist servicii client; 15 inginer construcţii civile, industriale şi agricole; 14 agent de vânzări; 13 administrator credite.

Studii medii

10.739 sunt vacante, dintre care: 1,087 confecţioner; 623 muncitor necalificat 318 manipulant mărfuri; 308 lucrător comercial; 303 şofer autocamion; 298 casier; 266 agent de pază 247 muncitor necalificat la demolarea clădirilor; 215 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor. Mai multe detalii găsiţi pe www.anofm.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net