Taximetriștii bătăuși de la Galați rămân sub control judiciar

taximetristi-galati.jpg

Taximetriștii bătăuși din Galați
Anchetatorii au schimbat încadrarea dosarului penal deschis pe numele celor patru taximetriști din Galați
Foto: captură video
Citeste tot despre: 

Cei patru taximetriști din Galați care au bătut cu bestialitate un tânăr de 19 ani vor rămâne sub control judiciar timp de 45 de zile. Ei nu au voie să își exercite profesia pe aceeași perioadă.

Zilele trecute, băiatul de 19 ani a chemat un taxi pentru a ajunge acasă, La un moment dat, taximetristul și clientul s-au luat la ceartă, iar șoferul a cerut ajutorul colegilor, prin stație. Odată ajunși la fața locului, taximetriștii au început să-l bată măr pe băiat. Camerele de supraveghere au surprins întreg incidentul. 

Inițial, numele celor patru taximetriști apărea într-un dosar penal pentru lovire și violențe, dar după ce au fost văzute și imaginile surprinse de camerele de supraveghere, încadrarea a fost schimbată în furt și distrugere. Totodată, firma pentru care lucrează agresorii a anunțat că va renunța la serviciile lor. Primăria Galați ia în calcul retragerea licenței mașinilor acestora, potrivit observator.tv

”În urma incidentului mediatizat, se desfăşoară o anchetă atât internă, cât şi a organelor abilitate. Cum scuzele în astfel de situaţii sunt de prisos, vă asigurăm că vor fi aplicate cele mai aspre măsuri, mai exact eliminarea din firmă. Pe această cale, dorim să vă aducem la cunostinţă că Samataxi are ca angajaţi doar personalul din dispecerat, şoferii fiind angajaţi ai colaboratorilor”, au precizat reprezentanţii firmei de taximetrie din Galaţi.

Cum a reacționat Primăria Galați

„În urma incidentului din dreptul intrării la plaja Brateş, din data de 7 aprilie, în urma căruia un tânăr a fost bătut cu bestialitate de către mai mulţi taximetrişti care s-au anunţat printr-un cod de urgenţă, ştiut numai de ei, vă anunţ că voi purta discuţii cu colegii din conducerea Primăriei şi cu domnul primar astfel încât licenţele taxiurilor implicate să fie anulate, urmând să facem demersurile legale prin adresă către Autoritatea Rutieră Română pentru anularea atestatelor de taximetrişti ale celor implicaţi în evenimentul crud care se putea transforma foarte uşor în crimă cu atât mai mult cu cât un timp, tânărul a fost bătut exact pe liniile de cale ferată”, a scris pe Facebook viceprimarul oraşului Galaţi, Picu Apostol Roman.

 

Loading...

Citește și