”Taxa pe lăcomie” se schimbă în ”stimulent pentru hărnicie”

Ultima actualizare:

    Ministrul de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici” a anunțat că va schimba ”taxa pe lăcomie” în ”stimulent pentru hărnicie”FOTO: adevarul.ro
Ministrul de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici” a anunțat că va schimba ”taxa pe lăcomie” în ”stimulent pentru hărnicie”FOTO: adevarul.ro

Mult controversata ”taxă pe lăcomie”, pe care Guvernul a vrut să o aplice băncilor se va modifica. Ministrul de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici” a anunțat că o va schimba în ”stimulent pentru hărnicie”.

Ministrul de finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat, marţi seara (19 martie), la TVR 1, că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” se schimbă în „stimulent pentru hărnicie”.

”Taxa pe lăcomie” se va modifica în ”stimulent pentru hărnicie”, dacă băncile vor finanţa economia reală.

„Am promis că, până la final de luna martie, se face o modificare a acestei ordonanţe (OUG 114, n.r.). Partea de bănci, mâine dimineaţă (20 martie, n.r.), am o discuţie la Ministerul de Finanţe cu reprezentanţi ai sistemului bancar, am avut şi cu colegi de la Banca Naţională. eu zic că închidem modificările legate de sistemul bancar. Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie. Dacă banca sau băncile, de la caz la caz, îşi asumă că vor finanţa economia noastră reală, care are nevoie de finanţare, atunci taxa ar putea ajunge la zero”, a declarat Eugen Teodorovici, la TVR.

Amnistie fiscală, din aprilie

Ministrul de finanţe a anunţat că în aprilie ar urma ca Guvernul să aprobe amnistia fiscală.

”Vine amnistia fiscală pentru companiile publice şi pentru cele private şi această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de news.ro.

Întrebat dacă va fi valabilă şi pentru firmele aflate în insolvenţă, el a răspuns: „Va fi valabilă pentru tot ce înseamnă şi pentru cei care sunt în eşalonări şi reeşalonări”.

Sursa: news.ro

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net