Tatăl taximetristului ucis de Andrei Andronie: «Dacă nu se face dreptate, mă urc în camion şi-l zdrobesc pe ucigaş»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Revoltă. Dezamăgire. Durere. Asta au simţit părinţii taximetristului Ştefan Micu, care şi-a pierdut viaţa în accidentul de pe Calea Floreasca, când au aflat că cel care le-a ucis copilul a fost eliberat din arest. „Dacă judecătorii nu vor face dreptate, mă urc în camion şi-l urmăresc pe ucigaş", ne-a spus tatăl lui Ştefan.

Cornel Micu, 63 de ani, rememorează cu lacrimi în ochi şi revoltă în glas momentele de coşmar de după aflarea veştii cumplite că fiul său a fost ucis de un şofer care abia mai putea să vorbească de beat ce era.

„N-aş fi suferit atât de mult dacă n-aş văzut cu ochii mei cum băiatul ala de bani gata iese de pe poarta arestului", ne-a spus, îndurerat, Cornel.

E convins că banii şi „pilele" fostului bancher Jean Andronie, tatăl ucigaşului, au cântărit mult în decizia magistraţilor.

„Nu mă aşteptam ca judecătorii să facă aşa o nedreptate. Au învins banii, influenţele, relaţiile sus-puse. Ucigaşul avea toate circumstanţele să stea în arest. Începând cu fuga de poliţişti, apoi viteza excesivă şi terminând cu refuzul de testare a alcoolemiei, toate astea erau de ajuns ca să-l ţină în puşcărie. A omorât doi oameni şi, totuşi, e în libertate. Aş putea să-mi fac singur dreptate. Sunt şofer internaţional de peste 40 de ani. Îl pot urmări de acum înainte şi e foarte simplu să mă urc în camion şi să-l zdrobesc", ne-a declarat Cornel Micu. Fiul său, Ştefan, a murit la 32 de ani, având toată viaţa în faţă.

În ziua de Sf. Nicolae, mama lui Ştefan a vrut să fie sufleteşte aproape de băiatul ei. A făcut o colivă şi a mers dimineaţă la biserică, pentru a-l pomeni.

„Acum câteva ore aproape că vorbeam cu îngeraşul meu, iar acum urlu de durere. Nu am simţit o aşa durere nici când mi-am dus copilul la cimitir", ne-a spus Ianula Micu, abia putându-şi stăpâni lacrimile. Femeia nu îşi doreşte altceva decât ca ucigaşul singurului său băiat să primească o pedeapsă de zece ani de închisoare.

„Îi doresc să fie şi el de sărbători în pielea mea", a mai transmis tatăl lui Ştefan familiei Andronie. În acelaşi timp, bărbatul crede că şoferul bolidului, odată ieşit din arest, poate pleca „liniştit" din ţară.

«Nu eram beat, eram doar băut»

Magistraţii au decis ieri să nu prelungească arestul preventiv pentru Andrei Andronie. Tatăl lui Andrei, fostul bancher, şi-a aşteptat fiul care a stat 29 de zile după gratii.

simeon stalpnicul png

"Le cer scuze familiilor îndoliate. Nu eram beat. Una e beţie, alta a să fii puţin băut", au fost primele cuvinte ale şoferului care a curmat două vieţi.

Pe 5 noiembrie, poliţiştii l-au somat în trafic să oprească, dar el a accelerat. Conform martorilor, conducea cu cel puţin 180 km/h. El a pierdut controlul BMW-ului X5 şi a intrat într-un taxi parcat. În urma impactului, şoferul Ştefan Micu (32 de ani) şi pasagera care urcase în maşină, Ana Maria Nistor (22 de ani), au murit pe loc.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net