Tată şi fiu străbat 12 ţări în 80 de zile pe motociclete

Ultima actualizare:
Valeriu  (62 de ani) şi  Theodor (25 de ani) se vor întoarce  în ţară după 70-80 de zile (Fotografii: Mediafax)
Valeriu (62 de ani) şi Theodor (25 de ani) se vor întoarce în ţară după 70-80 de zile (Fotografii: Mediafax)

Două motociclete de zece ani vechime, 17.000 de kilometri de parcurs, 80 de zile, 1.400 de litri benzină, 40 de kilograme de bagaje, 3.000 de euro bani de cheltuit şi 12 ţări de traversat. Aşa sună pe hârtie cel mai frumos vis al românilor Valeriu şi Theodor  Pană. Mâine, cei doi, tată şi fiu, îl vor transforma în realitate.

A început numărătoarea inversă! Dacă până acum şi-au făcut planuri, schiţe şi trasee pe hârtie, de mâine Valeriu şi Theodor Pană vor simţi pe viu ceea ce doar visează de ani de zile.

Cei doi, tată şi fiu, vor pleca într-o călătorie de 80 de zile şi 17.000 de kilometri spre Asia, pe două motociclete vechi de zece ani. În periplul lor vor avea de traversat douăsprezece ţări: Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Kirgizstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia şi Bulgaria. Valeriu (62 de ani) merge pe motocicletă din 2006 şi a parcurs până acum circa 60.000 de kilometri.

Valeriu ştie să demonteze şi să refacă perfect un motor


    Valeriu  (62 de ani) şi  Theodor (25 de ani) se vor întoarce  în ţară după 70-80 de zile (Fotografii: Mediafax)
Valeriu (62 de ani) şi Theodor (25 de ani) se vor întoarce în ţară după 70-80 de zile (Fotografii: Mediafax)

Pasiunea i-a insuflat-o şi mai tânărului său fiu (25 de ani) care are la activ 12.000 de kilometri.

Cei doi vor avea 3.000 de euro bani de cheltuială, din care aproximativ 1.000 de euro vor "merge" în rezervoarele celor două motoare. Valeriu şi-ar fi dorit o sumă mai consistentă, dar rămâne totuşi optimist: "În general, se trăieşte cu bani puţini acolo. Mai dai o amendă, un radar, într-o seară n-ai găsit un hotel mai ieftin...", declară tatăl, potrivit Mediafax. T

Tot tatăl ştie să facă motocicleta bucăţi şi să o refacă fără să rămână nici un şurub nepus la locul lui. Iar asta le dă încredere amândurora. La drum şi-au luat câte 20 de kilograme de bagaj fiecare. Câteva haine, echipamente de camping, piese pentru motociclete, aparate foto, un laptop, tacâmuri şi doi saci de dormit  îşi vor face loc în rucsacurile celor doi. Valeriu va pune un bagaj şi un volum de poezii ale lui Eminescu.

Şi în privinţa hranei sunt optimişti: "Fructe, multe fructe, pepeni, pâine goală, conserve de carne, carne de oaie, ciuperci, iarbă...", spune, râzând, Vali. Tatăl şi fiul se vor întoarce în ţară după 70-80 de zile, spre sfârşitul lunii septembrie.

"Sperăm să ne simţim bine, să nu păţim nimic, să nu ne îmbolnăvim, să nu ne intre vreun bondar în ochi...", spune Vali, entuziasmat că peste câteva ore vor "zbura" pe cele două motoare spre continentul asiatic. Aventurile celor doi vor putea fi urmărite pe blogul lor www.tworidepamir.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net