Târgul Mărțișorului la Muzeul Satului și la Muzeul Țăranului. Cât costă intrarea

targ-de-martisoare-la-muzeul-satului.jpg

Astăzi, 22 februarie, s-a deschis Târgul Mărțișorului la Muzeul Satului
Astăzi, 22 februarie, s-a deschis Târgul Mărțișorului la Muzeul Satului

Mai sunt doar câteva zile până se va așterne primăvara în calendar. Astfel că tradiția vorbește că la 1 Martie sărbătorim sosirea anotimpului cald cu mărțișoare. Cei de la Muzeul Satului și de la Muzeul Țăranului au pregătit evenimente pe măsură: Târgul Mărtișorului.

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a încept astăzi, 22 februarie, Târgul de Mărțișor ”Primăvara în sat”. Acesta va fi deschis de luni până duminică, între orele 10.00 -16.30, până pe 7 martie, inclusiv.

Târgul Mărțișorului la Muzeul Satului și la Muzeul Țăranului. Cât costă intrarea

La eveniment participă meșteri populari și artiști plastici, care-și vor expune mărțișoarele lucrate cu migală. Intrarea costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți.

afis-martisor-2021.jpg

Târgul Mărțișorului de la Muzeul Satului are loc timp de două săptămâni
Târgul Mărțișorului de la Muzeul Satului are loc timp de două săptămâni

Și Muzeul Țăraului pregătește un eveniment pe măsură, cu 100 de participanți, care-și va deschide porțile pe 25 februarie și se va închide pe 1 martie.

Programul de vizitare va fi între orele 10.00 şi 18.00. Prețurile biletelor: adulți – 8 lei, pensionari – 4 lei, elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

Târgul Mărțișorului. Superstiții despre cei care poartă mărțișor

Tradiția Mărțișorului are o vechime considerabilă. Se spune că persoana care poartă un mărțișor este ferită de rele și îi merge bine tot anul. Se poate purta la mână, la gât ori pe reverul hainei.

În unele regiuni ale țării mărțișoarele sunt oferite inclusiv bărbaților. În anul 2017, Mărțilorul a fost inclus în Patrimoniul mondial UNESCO, element împărțit cu Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova.

 

Citește și: 

Vrei să faci un cadou deosebit de Mărțișor? Participă pe 23 și 25 februarie la licitația de bijuterii de lux

Tradiții de Mărțișor ca să-ţi meargă bine tot anul

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1