Târgu –Jiu: prima trecere de pietoni 3D din Oltenia

treceri_pietoni_3d_ed_1.jpg

Zebra specială îi va face mai atenți pe șoferi
Foto: paginaolteniei.ro
Citeste tot despre: 

Inițiativă lăudabilă! Mai mulți elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, alături de polițiști de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au pictat sâmbătă primele treceri de pietoni 3D din orașul lui Brâncuși.

Este vorba despre un proiect care are drept scop siguranța pietonilor din oraș. Astfel, au fost trasate treceri de pietoni cu marcaj orizontal 3D. De asemenea, au fost pictate treceri de pietoni colorate, care să le atragă atenția șoferilor pentru a circula cu atenție. 
Proiectul se desfășoară la inițiativa Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, în colaborare cu mai multe unități școlare și cu sprijinul Primăriei Târgu-Jiu. Pentru început, o echipă de patru elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, coordonată de profesorul Gabriela Mititica, a pictat prima trecere de pietoni 3D din Oltenia. Aceasta este realizată în aşa fel încât şoferii să aibă impresia că dungile albe plutesc, lucru care le va spori atenţia. „Noi, polițiștii, am lucrat la trecerea de pietoni colorată. Peste două săptămâni vom mai face încă două treceri de pietoni colorate, la Colegiul Național Tudor Vladimirescu și pe strada Popa Șapcă. Le mulțumesc celor implicați și îi felicit”, spune subcomisarul Ionuț Pigui, șeful Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității. 

Loading...