Tanti Lucreția, de 84 de ani, a trăit toată viaţa la lumina lumânării. Are 142 de lei pe lună

Ultima actualizare:

    Tanti Lucreția, de 84 de ani, a trăit toată viața la lumina lumânării. Femeia din  Apuseni merge săptămânal pe jos 10 km pentru a-şi putea cumpăra pâine. Oameni din toată țara vor să o ajuteFOTO: Marius Turc
Tanti Lucreția, de 84 de ani, a trăit toată viața la lumina lumânării. Femeia din Apuseni merge săptămânal pe jos 10 km pentru a-şi putea cumpăra pâine. Oameni din toată țara vor să o ajuteFOTO: Marius Turc

O poveste impresionantă circulă pe Internet. Tanti Lucreția, de 84 de ani, a trăit toată viața la lumina lumânării. Femeia din Apuseni merge săptămânal pe jos 10 km pentru a cumpăra pâine. Oameni din toată țara vor să o ajute.

Mai multe persoane din județele Alba şi Hunedoara s-au mobilizat pentru a ajuta o femeie de 84 de ani din comuna Poiana Vadului care nu are pensie şi trăieşte doar dintr-un ajutor social de 142 de lei. Povestea Lucreției Cîra, din satul Hănăşeşti, nr. 258, comuna Poiana Vadului, județul Alba, a fost descoperită de fotograful Marius Turc, care a postat-o pe Internet.

Tanti Lucreția nu cere nimic, s-a obișnuit cu viața grea, cu lipsurile de tot felul, cu puținul pe care cei 142 lei, pe care îi primește într-o lună de la statul român, îl pot asigura. ”Haideți să ne mobilizăm și să o ajutăm să își trăiască senin bătrânețea!”, se îndeamnă internauții.

Suma lunară pe care o primeşte femeia, care nu a fost angajată niciodată, se ridică la 142 de lei. Situaţia tristă a Lucreţiei Cîra a fost descoperită de câţiva fotografi care merg periodic prin Apuseni în căutarea unor peisaje care merită imortalizate. Joi, 7 noiembrie, la casa femeii au ajuns primele ajutoare, respectiv alimente, apă şi o sumă de bani, toate duse de două tinere din Alba Iulia, scrie adevarul.ro.

”Ne pregăteam să coborâm către maşină, dar parcă ceva ne-a făcut să întârziem un pic, atât cât să observăm că cineva urcă încet pe drumul către noi. Agale, 3 paşi şi apoi stătea să-şi tragă sufletul, am coborât în calea ei şi am întebat-o dacă o putem ajuta cu ceva şi atunci am aflat o frântură din povestea ei. O cheamă Lucreţia şi are peste 80 de ani. Este singură pe lume şi îşi duce traiul de pe o zi pe altă. Plecase de cu vreme spre centrul satului să îşi cumpere o pâine să aibă ce îşi pune pe masă. Am întrebat-o dacă nu era prea târziu ţinând cont că mai avea de mers bine până ajungea la locul unde venea maşina cu pâine şi mi-a răspuns că până vine noaptea mai e cale lungă”, spune cel care a descoperit cazul, Marius Turc, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook.

Lucreţia Cîra are 84 de ani

Lucreţia Cîra locuieşte în satul Hănăşeşti unde mai sunt doar câteva case locuite. Accesul auto se poate face doar cu autovehicule de teren, astfel încât locuitorii sunt obligaţi să meargă pe jos până la cel mai apropiat magazin pentru a-şi cumpăra cele necesare traiului. Femeia de 84 de ani merge săptămânal, în fiecare joi, timp de o oră pe jos până la magazin pentru a lua pâine şi alte alimente. Locuinţa acestei este destul de şubredă şi are nevoie de reparaţii. Femeia nu are energie electrică şi a trăit toată viaţa la lumina lumânării.

Cel care a descoperit cazul a precizat că săptămâna viitoare va fi organizată o altă acţiune de sprijin a femeii. ”Vom merge cu alimente şi ce e necesar să îi ducem. O să vedem în ce condiţii trăieşte şi de ce ar mai avea nevoie”, spune Marius Turc. Adresa femeii este sat Hănăşeşti, nr. 258, comuna Poiana Vadului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net