Ţânţarii, vânaţi cu elicopterul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Moartea vine din elicopter! 1.600 de litri de otravă răspândiţi pe 423 de hectare. Autorităţile Capitalei au „atacat" ieri dimineaţă din aer, timp de patru ore, ţânţarii din parcurile oraşului.

Ora 6.00. Pe un câmp de la marginea Bucureştiului, Daniel, pilotul elicopterului închiriat de firma 3 D, care se ocupă de dezinsecţia din cel mai mare oraş al ţării, face ultimele pregătiri pentru bătălia cu micuţele insecte.

Înainte de începerea acţiunii, pilotul şi specialistul societăţii 3D  au stabilit pe hartă zonele de atac

simeon stalpnicul png

Zici că pleacă la război, aşa decurg lucrurile. Oameni cu costume speciale aduc otrava care trebuie să distrugă ţânţarii, iar aceasta este turnată cu infinite precauţii în rezervoarele prinse de aparatul de zbor.

Substanţa pulverizată asupra ţanţarilor a fost adusă din Franţa în recipiente speciale

simeon stalpnicul png

Doctorul Constantin Răduţu, specialistul firmei 3 D care coordonează bătălia cu ţânţarii, îi explică pe o hartă pe unde sunt „taberele" inamicului. Pe ea sunt cele mai mari parcuri ale Capitalei: Carol, Herăstrău, Naţional, Titan, Tineretului, Kiseleff, acestea sunt doar câteva dintre locurile peste care va zbura elicopterul vânător de ţânţari.

“Otrava” a fost pusă cu mii de precauţii în stropitoarele speciale, din care a fost aruncată asupra parcurilor bucureştene

simeon stalpnicul png

„Atacul asupra ţânţarilor se dă dimineaţa, pentru că în restul zilei insecta se ascunde, îşi face siesta", ne-a explicat directorul societăţii, Andrei Leca. E al doilea an în care societatea 3 D foloseşte împotriva in­­sectelort tratamentele din eli­copter. Procedeul va fi repetat peste două săptămâni, în total urmând să fie pulverizaţi 3.200 de litri de insecticid.

Ştiaţi că...

Ţânţarul e o insectă adaptată la mediul urban?

Trăieşte, cu precădere, în preajma apelor stătătoare?

În România există trei specii de ţânţari (comun, de pădure şi anofel)?

Femela poate trăi chiar şi două luni, masculul doar 1-2 săptămâni?

Femela depune, în medie, 200 ouă, din care se dezvoltă larve?

Ţânţarul anofel poatetransmite malarie, prin înţepare?

«Tratamentele se fac în zonele cu multă vegetaţie»

Autorităţile atacă ţânţarii din aer, cu elicopterul, şi de la sol, cu tunuri speciale. Dacă tratamentele din aer se fac de două ori, în luna iulie, cele de la sol se fac de şase ori pe sezon.

"Pulverizarea otrăvii se face în zonele cu multă vegetaţie şi pe malurile lacurilor. În plus, se mai fac tratamente la asociaţiile de locatari, pe scara blocului şi în subsoluri, precum şi în canalele de vizitare ale utilităţilor. Tratamentele se fac în perioada aprilie-octombrie şi numai dacă nu plouă, iar temperaturile trec de 18-20 de grade Celsius", a explicat Andrei Leca directorul societăţii 3 D, însărcinată cu dezinsecţia Capitalei .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net