Tânărul care colorează staţiile de autobuz. Uite ce a ieşit din mâinile lui!

Ultima actualizare:

    Robert Stroe, în plin proces creativ
Robert Stroe, în plin proces creativ

Le face navetiştilor aşteptarea mai uşoară! Robert Stroe, student la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, a început să “înveselească” staţiile de autobuz din Ocniţa (Dâmboviţa), comuna sa natală. La iniţiativa administraţiei locale, tânărul de 25 de ani a creat o operă de street art, iar ce a ieşit i-a lăsat mască pe toţi sătenii.

Robert a crescut în Ocniţa şi de mic a fost pasionat de pictură. El a urmat cursurile Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte, apoi a optat pentru Arhitectură.

“Făceam mai mult grafitti pe foaie, întrucât tatăl meu e cadru militar. Îmi era jenă să fac prin oraş astfel de desene şi să îi pătez în vreun fel numele”, se amuză tânărul. “Aş fi vrut să fac grafitti într-un mediu organizat. Am mai fost în alte oraşe din afară şi acolo, cu ajutorul autorităţilor locale, se făceau chestii foarte frumoase. Mă uit în Bucureşti câte clădiri vechi ar putea fi înfrumuseţate, dacă le-ai da pe mâna unor băieţi care să le picteze” adaugă el.

În vacanţa de vară, Robert a anunţat pe o reţea socială că e gata să picteze interioarele celor care vor să schimbe ceva la locuinţele lor. “Printre cei care mi-au lăsat mesaje a fost şi primarul proaspăt ales. M-a întrebat dacă vreau să pictez o staţie de autobuz. Parcă e altfel să aştepţi într-o astfel de staţie, pentru că te scapă de stres, de gândul că te duci la muncă”, povesteşte artistul.

Locuitorilor din Ocniţa le-a plăcut pictura tânărului artist
Locuitorilor din Ocniţa le-a plăcut pictura tânărului artist

Pentru că noua “faţă” a staţiei de autobuz a fost peste aşteptări, Robert a a fost rugat să picteze şi clădirea Poştei Române din Ocniţa, dar şi mai multe săli de clasă de la şcoala generală din comună. Acum lucrează deja la a doua staţie de autobuz, pe care are de gând să o decoreze cu motive tradiţionale.  

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net