Tânăra ucisă în Belgia era forţată să se prostitueze?

Ultima actualizare:

    † Laura avea 20 de ani
† Laura avea 20 de ani

Laura Berzeghianu, 20 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a fost ucisă de un client cu 50 de lovituri de cuţit, dar şi cu un ciocan. Tânăra ar fi fost forţată să se prostitueze, susţine mama ei, Corina Ciurea. Potrivit Poliţiei din Belgia, fata a fost înjunghiată de un client. Poliţiştii l-au reţinut pe agresor şi încearcă să afle dacă românca a fost victima unei reţele de proxeneţi.

Mama fetei  a spus că Laura era obligată să se prostitueze. Fata plecase în străinătate un iubitul său, un bărbat din Târgu Jiu care, la scurt timp după plecarea din ţară, a rupt orice legătură cu mama Laurei. Corina Ciurea spune că fiica sa avea acasă, la Gorj, tot ce îşi dorea. 

“Nu a fost genul de fată care să meargă să se prostitueze. Nu i-au plăcut treburile astea.  A fost forţată, cu siguranţă. Nu arăta supărarea, era puternică. Cred că făcea ceea ce s-a auzit, dar nu pentru bani, pentru că a avut mereu ce şi-a dorit. Ştiam că nu va face vreodată aşa ceva, dar cred că a fost sechestrată şi obligată”, a spus, pentru PRO TV, Corina Ciurea, mama Laurei.


    Tânăra părea fericită alături de prietenele ei
Tânăra părea fericită alături de prietenele ei

Agresorul Laurei, un tânăr de 24 de ani, a fost arestat pentru omor de poliţiştii belgieni. Laura  a absolvit Colegiul Naţional ”Tudor Arghezi” din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Potrivit edilului Dănuţ Birău, fost director al unei unităţi şcolare, în 2016, fata obţinuse premiul II la un concurs de creaţie literară, eseuri şi arte vizuale intitulat ”Străinul.

Toleranţă, securitate şi integrare într-o cultură a diversităţii”. În 2017, tânăra s-a înscris la Facultatea de Mine, din cadrul Universităţii din Petroşani, însă a renunţat la facultate pentru a pleca din România.

”Eu, ca mamă, nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat. Într-adevăr, a fost omorâtă, doar atât ştiu. Am fost sunată de doamna consul din Belgia, mi-a confirmat. Nu se poate face nimic până nu voi fi contactată de Poliţia din Târgu-Cărbuneşti. Momentan, nu a venit nimeni. Eu am vorbit cu Laura miercuri, la ora 14.00. Din câte am înţeles, a fost omorâtă seara, la 20.30. Era cu prietenul ei acolo. Normal, ca mamă nu am fost de acord. Copilul meu era la facultate”, a declarat mama Laurei pentru Mediafax.

Un verişor al Laurei B. din Târgu-Cărbuneşti a postat  un anunţ pe reţeaua socială şi  îi roagă pe prietenii acesteia să doneze bani pentru ca trupul fetei să poată fi adus acasă.


    Mama fetei spune că aceasta avea tot ce-şi dorea acasă
Mama fetei spune că aceasta avea tot ce-şi dorea acasă

“Sunt foarte marcat de ceea ce mi s-a putut întâmpla. Din păcate, verişoara mea, Laura, nu se mai află printre noi! Ne-a părăsit...Mulţi dintre voi i-aţi fost prieteni, prieteni buni, iar pe această cale vreau să vă rog frumos, dacă puteţi, să oferiţi un mic ajutor pentru a o aduce acasă să o înmormântăm creştineşte, măcar atât putem face, având în vedere în ce chinuri a fost ucisă! Vă mulţumesc tuturor, orice ajutor e bine-venit”, a scris acesta pe pagina socială.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net