Tablouri semnate de Ștefan Luchian, Camil Ressu, Nicolae Vermont, la vânzare în târg cu 200 de lei

Ultima actualizare:

    Tablourile erau vândute pe trotuarFotografii: Poliția Capitalei
Tablourile erau vândute pe trotuarFotografii: Poliția Capitalei

Incredibil ce au găsit polițiștii sâmbătă într-un târg de obiecte vechi din Capitală! Două persoane aveau la vânzare tablouri semnate de mari pictori, precum Ștefan Luchian, Camil Ressu, Nicolae Vermont. În funcție de operă, acestea erau vândute cu sume cuprinse între 200 și 10.000 de lei. Poliția verifică dacă sunt de patrimoniu și cum au ajuns în posesia celor care le aveau fără acte.

Într-un târg găsești de obicei fel de fel de vechituri fără valoare. Haine, încălțăminte, cărți, diverse obiecte, piese ori aparatură.

Nimeni nu s-ar fi gândit că în sectorul 6, pe trotuar, pot fi etalate tablouri, care la prima vedere par a costa o avere.

”În urma unei acțiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfășurată într-un târg din sectorul 6, au fost identificate două persoane care ofereau spre vânzare mai multe bunuri de semnificație culturală , respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de proveniență și nici rapoarte de expertiză, conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile. În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a  doua jumătăți a secolui XIX - prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnaturilor unor artiști plastici cunoscuți”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Oamenii legii verifică dacă tablourile sunt originale 

Potrivit surselor Click!, este vorba despre lucrări semnate de Ștefan Luchian, Camil Ressu, Nicolae Vermont, Rudolf Schwitzer Cumpăna și J.Al. Steriadi. Mari pictori români a căror opere erau scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 200 și 10.000 de lei.

Tablou, găsit de polițiști la târgul de vechituri
Tablou, găsit de polițiști la târgul de vechituri

Acum, oamenii legii trebuie să afle de unde aveau respectivii tablourile, dacă sunt originale și dacă fac parte din patrimoniul cultural.

Spre exemplu, lucrările lui Ştefan Luchian, considerat cel mai reprezentativ pictor al florilor, s-au vândut de-a lungul timpului cu zeci de mii de euro. 

Lucrările lui Ștefan Luchian și Camil Ressu, vândute la licitație cu sume uriașe

Lucrarea ”Gălbenele şi ulcior”, realizată în ultima parte a vieții sale, a fost vândută, în 2018, la licitație cu 130.000 de euro. “Aişe”, pânză semnată de Camil Ressu, s-a adjudecat în urmă cu zece ani cu 160.000 de euro. 

Altă pictură care este verificată de specialiști
Altă pictură care este verificată de specialiști

Acțiunea ofițerilor de la Serviciul de Investigații Criminalea fost coordonată de Europol și urmărește prevenirea și combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/tablouri-de-aproape-o-jumatate-de-milion-de-euro-furate-din-casa-unui-clujean-video

https://www.click.ro/news/national/tablourile-furate-din-olanda-ascunse-la-matusa-unuia-dintre-hoti

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net