Sute de tone de deșeuri ilegale oprite la granița României

Ultima actualizare:

    România a ajuns o țară favorită pentru afacerile cu deșeuri toxice
România a ajuns o țară favorită pentru afacerile cu deșeuri toxice

Dezvăluiri șoc ale ministrului Mediului, Cristiana Pșca Palmer la Digi FM. Autoritatile române au reusit sa opreasca la graniță 16 transporturi de deșeuri ilegale din Germania, Austria si Ungaria.

Containerele periculoase ar fi trebuit sa ajungă la mai mulți agenți comerciali din Romania, a precizat luni, ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer. 

"Cele mai multe transporturi veneau din Germania. A fost o surpriză pentru noi. Au fost aproape 300 de tone de deșeuri ilegale care s-au încercat să se introducă în țară, sub codul de deșeu verde, deșeu valorificabil, dar de fapt printr-o colaborare foarte buna pe care am solicitat-o între Garda Naționala de Mediu și autoritațile vamale, transporturile au fost oprite, au fost verificate si s-a vazut că, de fapt, nu era ceea ce era declarat în hârtii", a spus Palmer, la Digi FM.  

 Palmer a admis ca este vorba de o afacere ilegala cu ramificatii in Europa. 

Ministrul Mediului a explicat ceea ce era de fapt în transporturile aduse din străinătate pe pământ românesc.  

 "In unele cazuri erau si deseuri periculoase. Nu erau deseuri curate, ci un amestec de deseuri valorificabile, dar si alte tipuri de deseuri. Colegii spuneau ca, atunci cand s-au deschis acele camioane, era un miros înțepător absolut irespirabil și vă dați seama că toate aceste lucruri ar fi ajuns pe o groapă de gunoi, iar noi suntem oricum depașiți cu situatia gropilor de gunoi", a sustinut Cristiana Pasca Palmer la Digi FM

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net