Sute de romi, calificaţi gratuit într-un proiect cofinanţat cu fonduri europene

Ultima actualizare:

    Peste 240 de persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități au obținut certificări de calificare în diferite meseriifoto: arhivă Click!
Peste 240 de persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități au obținut certificări de calificare în diferite meseriifoto: arhivă Click!

Peste 240 de persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități au obținut certificări de calificare în diferite meserii și alte peste 800 au participat la diferite cursuri în cadrul proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!”.

Cursurile de calificare sunt în meserii precum florar decorator, parchetar, lucrător poligraf, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje - confecţii, lucrător în alimentaţie, lucrător în comerţ, cameristă, brancardier, operator introducere, validare şi prelucrare date.

Acest proiect are ca principal obiectiv îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile și eliminarea barierelor cu care acestea se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate.

”Certificatele de calificare pe care le-au primit beneficiarii noștri sunt valabile la nivel european și sunt aliniate acestor standarde. Avem meserii din zona construcțiilor, meserii din zona industriei ușoare, turism, din zona serviciilor sociale, și unele dintre ele răspund și nevoilor de lucru ale persoanelor cu dizabilități care ar dori să lucreze la domiciliu. În cele 14 luni de proiect am înființat și două centre de incluziune socială la Ploiești și Turda și grupuri de sprijin pentru persoane vulnerabile la Curtea de Argeș, Bihor și Turda”, spune Daniela Vișoianu, managerul proiectului POSDRU ”Și noi avem dreptul la muncă!”.

Proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!” este  implementat de FORUM GROUP, în parteneriat cu CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română, și este cofinanțat prin programul POSDRU. Se desfășoară în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net