Sute de elevi din Prahova vor face cursuri online. 10 unități de învățământ au adoptat scenariul roșu de funcționare

7-scoala-online.jpg

scoala online
10 unități de învățământ din Prahova vor funcționa în scenariul roșu după ce mai mulți elevi și profesori au fost testați pozitiv pentru noul virus
Sursă foto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus și numărul de îmbolnăviri din școli mută cursurile în mediul online. Autorităţile din judeţul Prahova au dispus schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ, clase ori grupe de grădiniţă, după apariţia unor cazuri de COVID-19 în unităţile didactice. În Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazu, care are aproximativ o mie de elevi înmatriculaţi, trece la cursuri online, la fel şi în comuna Scorţeni, şcoala şi toate structurile acesteia intră în scenariul roşu.

Școala a început de pe 14 septembrie, iar în mai multe insituții de învățământ au fost depistați elevi sau profesori testați infectați cu noul coronavirus. 

Conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, începând de miercuri au fost suspendate cursurile în clase şi se trece la organizarea cursurilor online pentru Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti; Şcoala Scorţeni şi structurile acesteia; Grădiniţa Ploieştiori – grupa mică; Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” Ploieşti – cls. XI C; Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti – cls. X C; Liceul Tehnologic „Elie Radu” Ploieşti – cls. IX E şi XII H; Colegiul Economic „V. Madgearu” Ploieşti – cls. XII E3 şi X S7; Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu” Mizil – cls. XI A; Şcoala Gimnazială „Sf. Vasile” Ploieşti – cls. VIII C; Colegiul Ferdinand I Măneciu – cls. X C.

Decizia suspendării cursurilor în unităţile respective a fost luată la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi este valabilă pe o perioadă de 14 zile, relatează News.ro. 

Pe de altă parte, la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza reiau cursurile în scenariul 1 cu toi elevii în bănci, cinci clase a XII-a şi patru clase a IX-a. Cursurile la şcoala militară din Breaza au fost suspendate şi desfășurate online după prima zi a anului școlar, după ce mai mulţi elevi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1