Suspiciune de coronavirus la Buzău! Autoritățile, în alertă, după ce o româncă întoarsă din Italia a sunat la 112

Ultima actualizare:

O româncă proaspăt întoarsă din Italia a băgat în alertă autorităţile din Buzău, după ce a anunţat că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Femeia a fost cea care a sunat la 112 și a oferit informația.

O femeie care a ajuns duminică seară, 23 februarie, din Italia în Buzău a sunat la 112 şi a spus că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Un echipaj de la SAJ Buzau si unul de la ISU au preluat-o pe femeie într-un echipament special, scrie Adevărul.

Aproape de Buzău, femeia, în vârstă de 40 de ani, ar fi început să se simtă rău, iar când a coborât într-una dintre stații, a pus mâna pe telefon si a sunat la ambulanţă. Femeia a fost anunţată în timpul călătoriei că colega sa, alături de care avusese grijă de un bătrân în Italia, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, femeia a călătorit cu un autocar din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, în autocar fiind şi alte persoane, din Brăila şi Galaţi. Celelalte persoane din autocar şi-au continuat drumul. Reprezentanţii Prefecturii Brăila spun că acolo nu au coborât pasageri, aceştia îndreptându-se spre Galaţi.   

În cursul dimineţii, în timp ce se afla în autocar, buzoianca a fost sunată din Italia şi a fost anunțatăc că una dintre colegele sale, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu coronavirus. Un echipaj de la SAJ Buzau si unul de la ISU au preluat-o pe femeie într-un echipament special. Poliţiştii prezenţi la faţa locului pentru a izola persoana suspectă au purtat măşti medicale, potrivit sursei anterior menționate. Femeia a fost preluată și dusă la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

Ce măsuri s-au luat pe Aeroportul Henri Coandă

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Henri Coandă, din zonele italiene cu focar de coronavirus, sunt primiți conform noilor proceduri adoptate de autoritățile române. Vor completa un chestionar în care trebuie să-și menționeze și datele de contact și vor fi supuși unui control medical de rutină.Zonele cele mai afectate de coronavirus sunt Milano, Bergamo, Treviso, Torino. 

Măsurile au fost anunțate de Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) și au fost luate pentru a preveni infectarea populației cu coronavirusul. În Italia, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 150 și sunt deja 3 decese. Cea mai afectată zonă este Lombardia, unde s-au înregistrat peste 110 persoane infectate.

Care este riscul de mortalitate al coronavirusului

Ministerul Sănătăţii a anunţat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia vor sta în carantină 14 zile. Nelu Tătaru, secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, despre coronavirus: 82% din cazurile cu coronavirus sunt uşoare şi medii, care se vindecă de la sine, 15% sunt cazuri severe, care necesită tratament mult, 2% sunt cazuri critice, care nu prea mai scapă, Mortalitatea în prezent este doar în 2%-3% din cazuri, potrivit libertatea.ro. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net