Surpriză imensă: Băsescu „înghite” partidul lui Oprea

oprea_si_basescu_foto_andreea_balaurea_mediafax_68824900.jpg

Traian Băsescu și Gabi Oprea au mai colaborat și în trecut
Mediafax
Citeste tot despre: 

Mișcare total neașteptată pe scena politicii românești: PMP și UNPR discută în aceste momente fuziunea celor două partide.

Deși nu s-au stabilit, încă, termenii finali ai fuziunii, stiripesurse.ro notează că într-un proces de unficare, cele două partide vor fi pe picior de egalitate.

Traian Băsescu va susține o conferință de presă la ora 18:00.

Declarație de presă comună a lui Traian Băsescu și a lui Valeriu Steriu, cel care l-a înlocuit pe Gabriel Oprea la conducerea UNPR.

Traian Băsescu: „Noul partid se va numi Partidul Mișcarea Populară și va păstra însemnele actuale. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine când eram președinte și sunt sigur că o vom face și acum. Fuziunea va debuta miercuri și se va termina joi”. Deși a subliniat că nu e vorba de o absorbție a UNPR, noul partid constituit din uniunea celor două formațiuni va păstra numele, sigla și imnul partidului condus de Traian Băsescu.

Valeriu Steriu: „UNPR a avut multe proiecte legate de Armata Română, vom continua să oferim sprijin cadrelor militare și rezerviștilor. Suntem partidul în care foarte mulți români patrioți și-au pus nădejdea”.

Traian Băsescu: „Nu exclud ca unele organizații, fie de la PMP, fie de la UNPR, să fie nemulțumite de fuziune, dar știu că vom fi mai puternici după fuziune. Noul PMP nu va fi un partid cu doi președinți, cu co-președinți. Cele două partide vor fi pe picior de egalitate, 50-50%. Gabriel Oprea nu e membru al noului partid, după fuziune rămâne dar cu onoarea”. (râde)

Valeriu Steriu: „Cred că vom construi cel de-al treilea pol politic, cel care va readuce speranța românilor”.

 

 

Iată ce spunea Traian Băsescu despre Gabriel Oprea:

  • Septembrie 2004: „Din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sunt conduşi din umbră de cuplul Bittner-Petrache”; „Gabriel Oprea este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”.
  • 17 octombrie 2010: „Recunosc că l-am numit pe Gabriel Oprea şeful mafiei lui Adrian Năstase  dar am prima obligaţie de a asigura funcţionarea guvernului şi aici compromisul e inevitabil. Am văzut în Oprea un om pe care l-am reevaluat. După ce PSD l-a pus ministru de Interne a venit la mine şi şi-a depus demisia pentru că nu a vrut să numească capi ai mafiei în structurile de securitate naţională, în serviciile de informaţii ale MAI. Pentru mine Oprea este un om reevaluat. Când a fost impus de PSD aveam mari semne de întrebare. Când am văzut reacţia lui la presiunea pe care au făcut-o Vanghelie şi Geoană să numească nişte oameni care erau cunoscuţi a fi parte a sistemului sau a avea legături cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit şi a spus: >”
  • 13 aprilie 2014: „Oprea va fi un lacheu al lui Ponta. Ce îi va cere Ponta, aia va face, să fim foarte clari. M-am convins de asta în câteva situaţii. Deci, Oprea va executa ordinele, aşa cum le-a executat şi când a fost în alte alianţe, ca să fim foarte clari. (...) Oprea, îmi pare rău, pentru mine este un lacheu al lui Victor Ponta şi va executa dispoziţiile aşa cum îi va cere. Dacă Ponta îi va cere să fure, va încerca să fure, numai că nu e la fel de uşor de furat ca la referendum sau la alegerile prezidenţiale din 2009, pentru că nu mai este un singur reprezentant al opoziţiei. Toate partidele parlamentare aflate în opoziţie vor avea oameni în secţiile de votare. Deci va fi foarte greu să se fure”.

 

Știre în editare

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1