A surprins focul fără să ştie. Imagini noi din clubul "Colectiv"

Ultima actualizare:

    Ultimul concert din clubul Colectiv - Goodbye to GravityFoto: Miluţă Flueraş/Facebook
Ultimul concert din clubul Colectiv - Goodbye to GravityFoto: Miluţă Flueraş/Facebook

Tragedia de la "Colectiv" răscoleşte sufletele familiilor îndoliate şi ale victimelor. La aproape două luni de la incendiu, noi imagini din seara concertului au fost făcute publice de un fotograf, care a reuşit să scape din infern. Miluţă Flueraş a publicat o serie de poze din clubul groazei.

Ce seară magică se anunţa la concertul de lansare al noului album semnat "Goodbye to Gravity"! Tineri dezlănţuiţi pe ringul de dans simţeau fiecare vers al băieţilor, când nişte banale artificii au declanşat infernul în clubul "Colectiv". La aproape două luni de la tragedie, un fotograf specializat în a surprinde cele mai bune cadre de la concerte a publicat pe reţeaua socială noi imagini din seara fatidică.

Miluţă Flueraş este fotograful care a surprins focul în Colectiv
Miluţă Flueraş este fotograful care a surprins focul în Colectiv

Cei cinci membri ai trupei se aflau pe scenă, iar publicul era pur şi simplu captivat. În prezent din cei cinci, doar solistul trupei mai este în viaţă.

Andrei Galuţ este internat într-o clinică din oraşul Beverwijk (Olanda) şi face progrese de la o zi la alta. Aşa se întâmplă şi cu fotograful Miluţă Flueraş, care deşi a trăit o adevărată traumă, a găsit putea de a le împărtăşi prietenilor imagini din Colectiv. Într-una dintre fotografii el a "prins" chiar flăcările, însă mărturiseşte că nu îşi aminteşte să fi făcut voluntar această poză. Cei doi chitariști ai trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru, precum și toboșarul trupei, Bogdan Enache, şi basistul Alex Pascu au murit.

Acesta este ultimul cadru surprins de Miluţă Flueraş în clubul "Colectiv". Fotograful a mărturisit că nu-şi aminteşte să fi făcut voluntar poza
Acesta este ultimul cadru surprins de Miluţă Flueraş în clubul "Colectiv". Fotograful a mărturisit că nu-şi aminteşte să fi făcut voluntar poza

29 de răniţi se luptă încă pentru viaţa lor

La 30 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală în jurul orelor 22.20. Buretele care a fost folosit la izolarea fonică a clubului s-a aprins de la una din artificiile folosite de organizatorii evenimentului de lansare a celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity. Focul s-a întins în câteva secunde, iar cei aproape 500 de spectatori au fost prinși ca într-o capcană. Clubul avea o singură ușă de acces liberă, celalaltă ieșire fiind blocată cu un perete de boxe. 27 de morți a fost iniţial bilanțul tragediei, însă numărul victimelor a crescut la 63 de persoane. 29 de victime ale incendiului sunt încă internate, dintre care o persoană se află în stare critică. În spitalele din Bucureşti, medicii tratează zece victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care un pacient se află în stare foarte gravă, a anunţat marţi Ministerul Sanatatii. 

Astfel, la Spitalul Militar Central erau internaţi trei pacienţi, la Spitalul Grigore Alexandrescu şi la Spitalul de Urgenţă - câte doi pacienâi, iar la Spitalul Bagdasar Arseni, la Spitalul Elias şi la Spitalul C.C. Iliescu - câte un pacient. Până în prezent au fost externate 70 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară. Totodată, 39 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate. În clinicile din afară sunt internaţi 19 răniţi în stare stabilă, dintre care un cetăţean german. Astfel, în Belgia sunt internate opt persoane, iar în Israel - o persoană.  În Olanda şi Marea Britanie sunt internate câte trei persoane, iar în Austria şi Germania - câte două persoane. Numărul persoanelor decedate în incendiul din Club Colectiv a ajuns la 63, după ce încă un tânăr de 30 de ani a încetat din viaţă recent într-un spital din Marea Britanie.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net