”SuperLuna de Zăpadă” va fi vizibilă în această noapte în România

Ultima actualizare:

    Supe Luna de Zăpadă va fi vizibilă în noaptea de 18 spre 19 februarie, cu discul luminat în proporție de 96%, iar pe 19 februarie, la ora 17.54 va fi luminată 100%.FOTO: adevarul.ro
Supe Luna de Zăpadă va fi vizibilă în noaptea de 18 spre 19 februarie, cu discul luminat în proporție de 96%, iar pe 19 februarie, la ora 17.54 va fi luminată 100%.FOTO: adevarul.ro

Un fenomen spectaculos se va produce în această noapte. Satelitul natural al Pământului, Luna, se va vedea mare și strălucitor. De câteva mii de ani, oamenii i-au mai spus Luna zăpezii sau Luna Foamei.

În această seară (18 februarie), Luna se va afla la 180° față de Soare. O vom vedea iluminată complet și Luna va rămâne pe cer pe tot parcursul nopții, apunând la răsăritul Soarelui. O puteți admira în locuri cu puțini arbori și fără construcții înalte. Cel mai bine se va putea vedea în locuri înalte și la malul mării. Condiția este ca cerul să fie senin.

Luna va atinge punctul maxim pe 19 februarie la 17.54, ora României, însă va fi vizibilă pe tot parcursul nopţii de 18 spre 19 februarie. Luna se va afla în constelația Leo, iar în dreapta ei foarte aproape se află Regulus, cea mai strălucitoare stea din această constelație, precizează Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”. 

SuperLuna are loc atunci când Luna este simultan plină şi aflată la perigeu (punctul din orbită este la cea mai mică distanţă de Pământ). Atunci când are loc fenomenul, Luna pare mult mai mare şi mai luminoasă pe cer.

De ce i se spune ”SuperLuna de Zăpadă”

Super Luna de Zăpadă va fi vizibilă în noaptea de 18 spre 19 februarie, cu discul luminat în proporție de 96%, iar pe 19 februarie, la ora 17.54 va fi luminată 100%.

Termenul de „Luna Zăpezii” este denumirea oferită de anumite triburi indignene celui de-al doilea fenomen de Lună plină din iarnă, explică timeanddate.com.

Următoarea Lună plină va fi vizibilă pe 20 martie.

Luna Plină din februarie a fost numită de oameni de mii de ani Luna de Zăpadă pentru că este perioada când pământul este acoperit de omăt. Unele triburi nord-americane l-au numit Luna Foamei din cauza surselor insuficiente de hrană și a condițiilor grele de vânătoare în mijlocul iernii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net