SuperLuna aduce furtuni, cutremure şi dezastre bancare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste trei zile, Luna se va afla în punctul cel mai apropiat de Pământ. Seismologii spun că s-ar putea produce cutremure sau erupţii ale vulcanilor, iar astrologii prezic drame bancare. De vineri, ţara noastră va fi măturată de furtuni. Este doar o coincidenţă?

Cea mai mare Lună Plină a anului va avea loc în acest weekend. Luna va fi perfect rotundă sâmbătă, 5 mai, şi coincide cu momentul în care va fi cel mai aproape de Terra, de aceea va părea foarte mare.

Pasionaţii de astronomie se vor putea bucura de o imagine spectaculoasă, mai ales că SuperLuna va fi cu 16% mai strălucitoare decât în mod normal. Evenimentul de la sfârşitul săptămânii se repetă rar, de cinci ori în ultimii 60 de ani.

Apropierea din 2011 a avut loc în luna martie, când a favorizat producerea celui mai mare dezastru din ultimii ani: cutremurul şi tsunami-ul care au lovit Japonia. Întâmplător sau nu, şi acum, Pământul parcă fierbe.

De circa o lună, zeci de cutremure au avut loc în Sumatra şi în Oceanul Indian. Ieri, şi în Vrancea au fost două seisme, dar mici: de magnitudine 2,7 şi 3 pe Richter.

După căldura neobişnuită din ultimele zile, peste 10 grade faţă de media acestei perioade, meteorologii anunţă, în acest weekend, furtuni care vor mătura toată ţara şi care vor persista până spre 10 mai.

"Se ştie că, în perioada în care este Lună plină, Pământul exercită o forţă de atracţie faţă de aceasta, la fel ca şi apele (n.r. apare fenomenul de flux şi reflux). În cazul Pământului, apar mareele tectonice, magma din interiorul scoarţei terestre fiind atrasă de Lună. Drept urmare, plăcile tectonice se mişcă", ne-a explicat Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicată.

«Cei mai afectaţi sunt cei născuţi în Scorpion şi Taur»

"Este posibil să apară mişcări tectonice şi furtuni, care însă nu vor fi catastrofale. Fiind foarte aproape de Terra vom putea vedea, în cazul în care condiţiile meteo vor permite, o Lună imensă.

simeon stalpnicul png

Este logic ca apropierea de Terra să facă să crească puterea de atracţie a satelitului său natural. Celelalte aspecte astrale implică mai degrabă un "cutremur" bancar sau la nivel financiar prin decizii prea dure.

Cei mai afectaţi nativi sunt cei din Scorpion şi Taur, dar şi sănătatea Gemenilor va lăsa de dorit, iar Fecioarele continuă să fie încercate de prezenţa pretenţiosului Marte", ne-a explicat Tina Rizea, specialistul Click! în astrologie.

2011- La ultima apropiere s-au produs seismul şi tsunami-ul din Japonia

Ultima apropiere periculoasă a Lunii de Pământ a fost în 19 martie anul trecut. Înainte cu o lună au început catastrofele. La 22 februarie, un cutremur de 6,3 pe Richter care a lovit oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă, şi a făcut sute de victime.

simeon stalpnicul png

La 7 martie, s-a petrecut cea mai mare erupţie din ultimii 14 ani a vulcanului Kilauea din Hawaii. La o zi distanţă, în insulele Solomon, a avut loc un cutremur de 6,6 pe Richter. Perioada neagră a culminat în 11 martie, când un cutremur cu magnitudinea de 8,9, urmat de un tsunami devastator, a lovit Japonia. Peste 13.000 de persoane au fost ucise în dezastru.

Click! spune

În ultimii 60 de ani, aceste SuperLuni au influenţat evenimentele meteo, ori de câte ori au avut loc: în 1955, 1974, 1992, 2005 şi 2011.

Sunt anii în care Luna s-a apropiat foarte mult de planeta noastră. De fiecare dată când a avut loc acest fenomen, omenirea s-a confruntat cu tot felul de dezastre naturale. Cutremure, erupţii vulcanice, inundaţii, cicloane, uragane şi tsunami-uri, care au ucis mii de oameni.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net