Sunteți pregătiți? Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea va fi schimbătoare în următoarele zile. În mijlocul lunii mai, va fi o ușoară răcire, când sunt prognozate și ploi. Iată prognoza pentru două săptămâni, adică până la 20 mai.

Nu renunțați încă la geci și umbrele! Un val de aer rece a coborât din Rusia și va coborî temperaturile din țara noastră în următoarele zile. Dacă acum câteva zile se înregistrau și peste 30 de grade, acum vorbim de valori mai modeste, cel mult 26 de grade.

Specialiștii de la Centrul European de Prognoză a făcut o estimare pentru următoarele două săptămâni.

În vestul țării, s-a constatat deja o ușoară răcire: cel mult 24 de grade la prânz și 10 -12 grade în timpul nopților. La mijlocul lunii, va mai fi posibilă o scădere a temperaturilor, cu maxime în jur de 22 de grade la prânz și 11 grade în timpul nopților. Se vor aduna norii în perioada 10 – 12 mai, apoi după 15 mai.

În centrul țării, va fi mai cald decât ar fi firesc la această dată: în jur de 24 de grade la prânz. Dar, în perioada 13 -18 mai, nu vor fi mai mult de 21 -22 de grade și sunt prognozate ploi importante.

În nordul țării, până în 13 mai, va fi mai cald decât ar fi normal: spre 26 de grade. Însă, în zilele de 16 și 17 mai, vor fi cel mult 22 de grade ziua și 10 grade în timpul nopții. Vor fi condiții pentru averse cu tunete și fulgere în zilele de 11 și 12 mai, apoi după 15 mai.

În sudul țării, va fi mai cald decât ar fi normal, 25 -27 de grade, cu valori ușor mai scăzute în perioada 12 – 18 mai, când sunt prognozate în jur de 23 de grade și ploi.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în următoarele zile, în jur de 26 de grade, după care va urma o scădere spre 20 - 22 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 8 și 9 mai, apoi după data de 15 mai.

La munte, nu vor variații importante: 14 -15 grade ziua și 6 grade noaptea. Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net