Sunteți pregătiți? Joi va fi o zi de foc, cu 28 de grade la umbră

Ultima actualizare:

    FOTO: Dorin Constanda
FOTO: Dorin Constanda

Au trecut două săptămâni de când ningea viscolit și era ger. Acum, am trecut la extrema cealaltă, cu temperaturi record pentru această perioadă. Un val de aer fierbinte a urcat din nordul Africii și va fi ca în toiul verii pentru câteva zile.

Pregătiți tricourile, sandalele și bermudele! Joi (12 aprilie) fi o zi ”de foc”.

Valul de căldură tropicală, venit din nordul Africii, a adus temperaturi record pentru data la care ne aflăm. Marți, 10 aprilie, au fost cele mai mari temperaturi înregistrate vreodată la această dată în mai multe localități din țară. În județul Arad, au fost 28 de grade, iar la București și Giurgiu s-au înregistrat 27 de grade, valori normale în luna iunie.

Astăzi, 11 aprilie, valul de căldură a ajuns și în Capitală unde sunt 27 de grade, la fel și la Giurgiu. ”Marți, 10 aprilie, au fost înregistrate mai multe recorduri pentru această dată. De pildă, la Predeal au fost 24 de grade, valoarea cea mai mare de când se fac înregistrări în România. Astăzi, 11 aprilie, la Oltenița, termometrele au indicat 28 de grade. Joi, 12 aprilie, vremea va rămâne deosebit de caldă pentru această perioadă și prognozăm temperaturi la fel de ridicate pe o arie și mai largă. Este aer fierbinte, tropical, venit din nordul Africii, care ne va afecta inclusiv duminică, în sensul că temperaturile vor fi cu zece grade mai mari decât ar fi firesc în această perioadă, adică 12 – 18 grade. O răcorire ușoară se va simți abia de luni. Vineri, vor fi câteva averse, de scurtă durată în sud-vestul țării, dar tot va fi mai cald decât ar fi firesc”, ne-a explicat Viorica Dima, meteorolog ANM.

Cele mai mari valori înregistrate în ultimii o sută de ani, în luna aprilie, au fost în anul 1985. Atunci, a fost recordul absolut de temperatură: 35,5 grade, la Bechet, în sudul Olteniei. Tot atunci, în București, termometrele au arătat 32,2 grade, temperatură maximă record pentru luna aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net