Sunny, nu eşti singur! Poliţia anchetează cazul maidanezului mutilat de doi câini de luptă

Ultima actualizare:

    Sunny apucă  tremurând o  bucăţică de carne Fotografii: Florin Şuler
Sunny apucă tremurând o bucăţică de carne Fotografii: Florin Şuler

În timp ce Sunny Cucuruz, ciobănescul mioritic mutilat de doi câini de luptă, este îngrijit în Capitală, ancheta Poliţiei continuă pentru găsirea bestiilor care ar fi asmuţit fiarele. Filmuleţul în care apare animăluţul atacat cu sălbăticie i-a oripilat pe internauţi, iar 200 de oameni i-au reclamat deja la Poliţie pe stăpânii celor doi câini Amstaff.

Episodul îngrozitor a fost filmat pe o uliţă a oraşului Broşteni (Suceava), acum o săptămână, de doi tineri despre care iniţial s-a crezut că erau proprietarii câinilor de luptă. Sunny Cucuruz este un ciobănesc mioritic, bolnav şi părăsit pe străzile urbei. Treptat, animăluţul a devenit o mascotă a oraşului şi toată lumea s-a ataşat de el. Scenele în care patrupedul a fost atacat nu vor fi uitate prea curând.

Poliţia Suceava a dat primele informaţii din anchetă, scrie adevarul.ro. Proprietarul câinilor de luptă, un tânăr de 23 de ani, a fost deja audiat. Acesta nu se afla în localitate la momentul atacului. Potrivit anchetei, animalele feroce se aflau în grija tatălui său, un bărbat în vârstă de 44 de ani. Acesta se face vinovat pentru neasigurarea corespunzătoare a celor doi câini agresivi. Bărbatul este cercetat în baza OUG 55/2002, care spune că “fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”. 

Bărbatul de 44 de ani nu se consideră vinovat. Individul susţine că n-a asmuţit câinii de luptă şi că doar îi lăsase în libertate pe un teren, ca să fugărească nişte capre. Dulăii ar fi scăpat şi ar fi atacat ciobănescul, care trecea liniştit pe stradă. Animalul bolnav nu a avut nici o şansă în lupta inegală. Deşi în zonă erau mai multe persoane, nimeni nu s-a grăbit să intervină. Mai mult, doi puşti au filmat scena cu animăluţul însângerat, iar pe înregistrare se aude cum negociază durata măcelului. 

Click! spune

Reprezentanţii asociaţiei Casa lui Patrocle au dus câinele la un medic din Suceava, care i-a pansat rănile, dar gravitatea lor a făcut ca”pacientul” să fie adus la Bucureşti. Aici a fost preluat de o altă asociaţie, Kola Kariola, care promite ca, până în mai, Sunny Cucuruz să fie pus pe picioare.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net