Suferința unei supraviețuitoare din „Colectiv” într-o expoziție de fotografie

Ultima actualizare:

    Tedy Ursuleanu, în fotografiile realizate pentru expozițieFoto: Alex Csiki
Tedy Ursuleanu, în fotografiile realizate pentru expozițieFoto: Alex Csiki

A fost în infern în seara de 30 octombrie 2015. Tedy Ursuleanu, o supraviețuitoare din „Colectiv” s-a lăsat fotografiată de Alex Csiki pentru o expoziție care să nu ne dea voie să uităm de tragedia din club. I se văd rănile de pe corp și mâinile rămase fără degete. Lucrările fotografului vor fi expuse, din 1 octombrie, la Arenele Romane din București.

După focul din clubul „Colectiv”, viața lui Tedy Ursuleanu s-a schimbat din temelii. „Suferință” este cuvântul potrivit pentru fiecare zi trăită, întrucât arsurile de pe cap, față, mâini și spate, pierderea unor persoane dragi și amintirile din acea seară de coșmar o chinuie nespus.

Dorința de a trăi și de a duce o viață normală, ca cea pe care o avea înainte de „Colectiv”, a fost mai puternică decât suferința. Așa că Tedy a avut mereu puterea și curajul să apară în fața oamenilor și să vorbească despre durerile ei.

Totodată, evoluţia ei a fost urmărită de foarte multe persoane, pe Facebook. Mereu deschisă întrebărilor, cuvintele ei descriu cel mai bine lupta pe care o duce de peste zece luni.

„Pielea topindu-se ca o peliculă subţire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrăţisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B si 3, pe 45% din suprafaţa corpului. În total, peste 3 luni de spitalizare, numeroase operaţii de amputaţie, plastie şi reconstrucţie, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea braţelor şi a capului, în încercarea de a duce o viaţă cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie”, povestește Tedy.

Maieul cu care era îmbrăcată în seara tragediei i s-a topit pe corp lăsându-i urme
Maieul cu care era îmbrăcată în seara tragediei i s-a topit pe corp lăsându-i urme

De curând, Tedy s-a lăsat fotografiată de Alex Csiki, un artist al imaginii. Urmele arsurilor sunt evidente pe corpul ei. Mâinile mutilate și zâmbetul trist arată suferința prin care trece.

Cele 24 de fotografii vor fi expuse, din 1 octombrie, de la ora 20.00, la Arenele Romane din București. Toate lucrările vor fi însoţite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de către artist. Un album în format mic cu toate lucrările va fi, de asemenea, pus în vânzare pentru spectatori.

Proiectul „Angels” va avea un caracter caritabil, întrucât încasările obţinute în urma vânzării lucrărilor vor fi direcţionate integral către Tedy Ursuleanu.

Numele proiectului nu este întâmplător. Tedy este cel mai bun exemplu de luptătoare autentică, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viaţă normală din nou.

Așa arăta Tedy înainte de tragedia din club
Așa arăta Tedy înainte de tragedia din club

Accesul publicului va fi liber şi va avea loc începând cu ora 18.00. Vocea evenimentului va fi asigurată de cunoscutul om de radio Andrei Gheorghe.

Incendiul din „Colectiv” a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieţi.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net