Subiect controversat la Olimpiada de Română: elevilor li s-a cerut să redacteze un denunț!

Ultima actualizare:

    Elevilor care au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română li s-a dat un subiect neobișnuitFoto: Click!
Elevilor care au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română li s-a dat un subiect neobișnuitFoto: Click!

Elevii care au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română în județul Prahova au fost surprinși de un subiect ceva mai neobișnuit. Li s-a cerut să-și imagineze că sunt un personaj ce colectează taxe de la țăranii din romanul „Moromeții” și să redacteze un denunț.

În raportul scris, elevilor li s-a cerut să denunțte „calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete”, relatează Hotnews, care citează News.ro. un profesor evaluator a considerat acest subiect de examen ofensator și și-a exprimat nemulțumirea pe contul său de Facebook, precizând că o asemenea cerință „spune foarte mult despre lumea de azi, a denunțului”.

Iată cum suna cerința subiectului: „Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul «Moromeții», de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota.”

Pentru acest subiect, elevii care îl rezolvă corect primesc 30 de puncte din totalul de 120 prin care poate fi ecaluată lucrarea, informează sursa citată. Cerința a fost criticată de către Dan Gulea, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din Ploiești, unul dintre cele mai prestigioase licee din județul Prahova. Dan Gulea a participat, ca profesor evaluator la etapa județeană a Olimpiadei, dar nu consideră un subiect adecvat pentru niște elevi:

„Înțeleg că DNA Ploiești are foarte mult de lucru (își face de lucru), dar a transfera denunțul în curriculumul școlar, fie și în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simț. Dar spune foarte mult despre lumea de azim a denunțului. Olimpiadele denunțului”, a scris profesorul Dan Gulea pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net