Studiu îngrijorător. 90% din viață o petrecem în casă și la birou

copii-in-fata-calculatorului.jpg

Cei mai mulți copii petrec timpul liber în casă, în fața calculatorului
Cei mai mulți copii petrec timpul liber în casă, în fața calculatorului
Citeste tot despre: 

Ne lipsesc aerul proaspăt și lumina naturală, întrucât petrecem foarte puțin timp în natură: cel mult o oră pe zi. Un studiu global arată că 90% din viață o petrecem în interior, în casă și la birou. Asta nu face decât să crească stresul și bolile cronice.

Suntem generația de interior. O arată un studiu realizat în 15 state din Europa.

”Petrecem până la 90% din viețile noastre în interior și am devenit o generație de interior. Studiul arată că, la nivel global, oamenii doresc să lupte împotriva acestui lucru și, prin urmare, este esențial să găsim modalități de a lăsa natura înapoi în viața noastră de zi cu zi. Faptul că unii oameni nu petrec nici măcar o oră întreagă în natură pe parcursul unei zile, ne îngrijorează profund, mai ales că știm că o legătură cu mediul natural are beneficii pozitive asupra bunăstării generale a oamenilor”, a declarat Peter Foldbjerg, managerul diviziei de energie solară și climat interior în cadrul Velux, compania care a realizat studiul.

Statul în natură reduce bolile cronice

Studiile de cercetare privind mediul înconjurător au dovedit că timpul petrecut în aer liber poate să inducă o stare de bine. În primul rând reduce riscul bolilor care implică stres cronic și alungă insomniile.

Studiul arată că în interiorul casei, aproximativ două treimi (66%) se bucură să privească vremea pe fereastră. În Polonia și Slovacia, oamenii doresc să aducă natura în interior, majoritatea având plante de casă (76%, respectiv, 73%). 77% dintre respondenți spun că-și doresc să-și petreacă mai mult timp în natură și au de gând să să-și schimbe rutina zilnică și stilul de viață.  

În Italia numărul este semnificativ mai mare, 88% consideră că ar trebui să facă schimbări. Canada este țara în care procentele sunt cele mai ridicate pentru persoanele care petrec o oră sau mai puțin, pe zi, în natură (69% față de media globală de 52%).

Din păcate, nici copiii nu se mai joacă afară, ci după școală preferă să stea în fața televizorului sau a calculatorului.

Studiul afost efectuat online pe 16.853 de adulți, în perioada 15 aprilie și 1 mai.

 

 

 

 

Loading...