Streinu-Cercel: «Oscilaţiile de temperatură au dus la înmulţirea cazurilor de gripă, e nevoie de vaccin»

Ultima actualizare:

    Adrian Streinu-Cercel este Managerul Institutului "Matei Balş"
Adrian Streinu-Cercel este Managerul Institutului "Matei Balş"

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, că oscilaţiile de temperatură au dus la înmulţirea cazurilor de gripă, iar formele cele mai severe de bolaă sunt cauzate de virusul pandemic AH1şi virusul B. Totodată, el a recomandat celor care nu s-au vaccinat să se imunizeze.

“Sezonul gripal se poate prelungi din cauza oscilaţiilor de temperatură şi pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri în colectivităţi. De aceea, noi recomandăm celor care nu s-au vaccinat să se imunizeze”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

El a mai explicat că formele severe de boală din acest sezon au fost cauzate de virusul pandemic AH1 şi de virusul B, conţinute în vaccinul distribuit de Ministerul Sănătăţii, astfel că persoanele care nu s-au vaccinat o pot face şi acum.

Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat joi, că alte şapte persoane cu infecţii respiratori severe au decedat prin gripă, în intervalul 2 - 8 martie, astfel că numărul celor care şi-au pierdut viaţa în acest sezon a ajuns la 30. Printre persoanele decedate în acest interval, se numără un copil de un an.

Dintre cele 30 de decese confirmate cu gripă din acest sezon, la 19 s-a confirmat virusul pandemic A(H1), la cinci A(H3) şi la şase B. În farmacii, o doză de vaccin antigripal costă aproximativ 30 de lei.

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net