Strada cu 12 biserici

Este o stradă de doar un kilometru, dar se pare că deţine recordul în materie de biserici. Pe strada Principală din satul Mătăsari (jud. Gorj), se află 12 lăcaşuri de cult.

Două ortodoxe, una catolică şi alte trei – protestantă, adventistă şi penticostală, apoi cea evanghelică, Martorii lui Iehova, baptistă, greco-catolică. Unele dintre acestea au şi câte două lăcaşuri. Toate acesta sunt „îngrămădite” pe strada principală din satul cu o mie şi ceva de locuitori.

„De vreo zece ani au început să apară celelalte biserici, înainte nu erau decât ortodoxe. Fiecare are dreptul să fie cum vrea. Eu am fost cantor, de zeci de ani cânt în strană, sunt ortodox. M-am obişnuit cu atâtea biserici şi atâţia oameni de alte credinţe. Nu am nimic cu ei“, ne-a spus Constantin Cărăgui, de 75 de ani.

„Fiecare se duce la biserica lui, este mai bine aşa. Dumnezeu este acelaşi. Nu sunt prea mulţi de alte credinţe, dar cred că este foarte bine că au şi ei o biserică. Este păcat că uneori pocăiţii îi ademenesc pe cei mici, pe copii, este păcat să-ţi schimbi religia“, a afirmat Costică Săftan, de 79 de ani. „Tot ortodoxă sunt şi eu, dar nu am nimic împotriva altora. Fiecare cu ce religie vrea“, spune o femeie.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • biserica ortodoxa romana

    Cu toată reverența și iubirea... A venit rândul Bisericii. Ortodoxe. Române. BOR. Care e într-un mare pericol. Guvernul a alocat 5.000 de lei pentru familia unui tânăr, iar pentru Biserica Neamului, bani cu toptanul. Lipsă de tact. Sau incitarea prin exagerare a celor care au spus mai demult că „nu mai vrem biserici, ci spitale”.

  • biserica sfanta vineri

    În ziua de 1 Decembrie, Ziua națională a României, preoții care slujesc la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București au păstrat tradiția de a oficia o slujbă de Te Deum și de invocare a ajutorului lui Dumnezeu pentru pace, iubire între oamenii din țara noastră, unitate și solidaritate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1