Stele căzătoare, pe cerul României. În diminețile de 5 și 6 mai vom vedea praf din coada cometei Halley

Ultima actualizare:

    Spectacol pe cerFoto:Shutterstock
Spectacol pe cerFoto:Shutterstock

Un fenomen astronomic spectaculos va avea loc chiar în noaptea aceasta. Praf din coada cometei Halley va fi văzut pe cerul țării noastre. La intrarea în atmosferă, micile particule produc senzația de stele căzătoare.

În diminețile de 5 și 6 mai se pot vedea mai mulți meteori decât de obicei pentru că este la maxim curentul eta Aquaride. Meteorii din acest curent provin din coada cometei Halley, fiind pe orbită în jurul Soarelui. În fiecare an, în această perioadă, planeta noastră se apropie de traiectoria cometei, în atmosferă intrând mici particule de praf, care la frecarea cu aerul produc senzația de „stea căzătoare”, transmite Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

”Dacă vreți să vedeți praf din coada cometei Halley trebuie să priviți cerul cu ochiul liber, începând cu ora 2-3, până dimineață. Nu contează în ce direcție priviți, alegeți o direcție care să nu fie lângă Lună.

Se vor vedea doar câțiva meteori pe oră, destul de rapizi, vizibili doar o fracțiune de secundă. Sunt puțini, mai ales din cauza Lunii, pentru că în teorie ar trebui să se vadă 10-20. Puțini dar prețioși pentru că provin din coada unei comete celebre”, se arată într-o postare a observatorului AVU pe pagina de Facebook.

Citește și: 

Sfârşitul Lumii vine la 10 mai 2061

Cum poți vedea ploaia de meteori Orionide

30 de oameni s-au baricadat în vila asta de frica Apocalipsei

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net