Steaua şi Astra, 7 zile pentru 20.000.000 €

Ultima actualizare:

    Jucătorii Stelei şi ai Astrei se luptă pentru milioanele din Cupele Europene Foto: Mediafax
Jucătorii Stelei şi ai Astrei se luptă pentru milioanele din Cupele Europene Foto: Mediafax

Urmează o săptămână decisivă pentru cele mai puternice cluburi din fotbalul românesc. La capătul „dublelor” din turul trei preliminar al Ligi Campionilor, Steaua şi Astra ar putea fi mai bogate cu 20 de milioane de euro.

Stale Solbakken
Stale Solbakken

Steliştii au jucat aseară la Praga, cu Sparta, iar campionii de la Astra vor întâlni astăzi pe teren propriu pe FC Copenhaga. Peste exact şapte zile, atunci când sunt programate partidele retur, echipele româneşti vor şti dacă merg mai departe spre grupele Ligii Campionilor sau dacă se vor consola cu prezenţa în play-off-ul Ligii Europa. Sistemul aparent complicat folosit de UEFA a atras însă mai mulţi bani pentru formaţiile care reuşesc să acceadă în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Este vorba despre cel puţin 10 milioane de euro, sumă de care poate fi sigură o echipă prezentă în play-off-ul Ligii. De unde vin aceşti bani? În primul rând, eliminatelor din play-off li se garantează câte trei milioane de euro. Apoi, învinsele din play-off se califică direct în grupele Ligii Europa, acolo unde UEFA va răsplăti fiecare participantă cu câte 2,4 milioane de euro. De asemenea, orice punct obţinut în grupele Ligii Europa înseamnă 120.000 de euro. Dacă mai punem banii din vânzarea biletelor la meciurile de acasă şi cota de market-pool oferită la finalul competiţiei, adică alte trei-patru milioane de euro, ne apropiem de cele 10 milioane de euro amintite mai sus. Aşadar, fotbaliştii de la Steaua şi Astra au pentru ce să tragă în meciurile cu Sparta Praga şi FC Copenhaga, având şansa unică de a salva în numai o singură săptămână bugetul clubului pe un an de zile.

Atenţie, Astra! Danezii merg 4*4


    Stale Solbakken
Stale Solbakken

FC Copenhaga se prezintă astăzi la Giurgiu după un start de sezon excepţional, cu patru victorii obţinute în primele patru meciuri oficiale, două în campionat şi două în Liga Campionilor. Mai mult, echipa antrenată de Stale Solbakken a reuşit scoruri-fluviu în toate aceste partide, FC Copenhaga marcând 16 goluri (adică 4*4!) fără să primească vreunul.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net