Stau de trei zile la cozi, ca să îşi dea copiii la şcoală

CLIIMA20120503_0132_1.jpg

Ileana Nicolae: "Nică al meu are 7 ani şi plânge că nu l-au primit la şcoală" (Fotografii: Sever Gheorghe)
Citeste tot despre: 

Haos, înghesuială, nervi şi indignare, la înscrierea în clasele întâi şi pregătitoare, în Capitală. Există un singur centru de primire a dosarelor în ultima etapă de înscriere a copiilor la şcoală, iar părinţii sunt nevoiţi să stea mai multe zile la coadă, până să rezolve această problemă.

Te trezeşti când nu s-a luminat de ziuă, ieri trei tramvaie şi străbaţi tot oraşul.

Asta este soluţia ca să ajungi printre primii la coada formată la Colegiul Caragiale, unde a început miercuri ultima etapă de înscriere în clasa întâi şi cea pregătitoare.

Circa 3.000 de copii nu găsit încă un loc la şcoala dorită de părinţii lor şi acum vor fi înscrişi pe locurile rămase libere.

Redistribuirea locurilor rămase libere se face doar la Colegiul Caragiale

CLIIMA20120503_0133_1.jpg

Redistribuirea locurilor rămase libere se face doar la Colegiul Caragiale

„E a doua zi când vin, tocmai din Ferentari. În prima zi, s-a făcut o listă cu peste 800 de părinţi, dar nu au putut fi primiţi decât vreo 300.

Am venit din nou şi am să stau până îmi strigă numărul", ne-a explicat o mămică.

Tânăra femeie spune că, sub nici o formă nu îşi va da copilul la şcoala de domiciliu.

„Şi eu am învăţat acolo şi am avut cinci profesori de matematică în patru ani. Nu vreau ca şi fetiţa mea, Ana, să păţească la fel", ne-a spus mămica.

Sute de persoane au stat şi ieri în soare, înghesuiţi şi stresaţi să nu piardă momentul când se strigă numerele de ordine.

„Această etapă de înscriere se va încheia în 9 mai. În Capitală, mai sunt 4.000 de locuri în clasa pregătitoare, 4.200 de locuri în clasa întâi şi circa 3.000 de copii neînscrişi", ne-a precizat Cristian Alexandrescu, inspectorul şcolar general.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1