Statul nu va mai plăti şomaj tehnic după 15 mai. Violeta Alexandru: "Guvernul pregătește alte măsuri"

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violetă Alexandru, a anunțat că odată cu încheierea Stării de Urgență, pe 15 mai, statul nu va mai putea participa la plata salariaților care stau acasă în șomaj tehnic. Violeta Alexandru spune însă că executivul Orban lucrează la un alt plan pentru a rezolva această situaţie.

Ministrul Muncii, Violeta Alevandru, a dezvăluit că Guvernul Orban lucrează la un "pachet de măsuri” care să înlocuiască facilitatea privind şomajul tehnic şi vorbeşte despre "un parteneriat” între stat şi angajatori, care să includă sprijin financiar şi nu numai."În unele sectoare angajaţii ar putea reveni în activitate gradual, cu un program redus", a spus ministrul conform digi24.ro. Activitatea va fi sprijinită diferit cu fonduri de stat, în funcție de domeniu.

"Este de presupus că nu în toate sectoarele activitatea va reveni la normalul de dinainte de criză dintr-odată. Statul să fie lângă aceste economii, care încearcă să-şi revină. Statul ar putea contribui, alături de angajator. Este un parteneriat pe care statul îl face cu angajatorii şi care va fi orientat către aceste sectoare cu potenţial”, a spus Alexandru.

Ea a spus că este vorba despre măsuri care vizează "un parteneriat” nu doar de ordin financiar, ci se au în vedere şi programe de reconversie profesională, şi pentru cei care nu mai au loc de muncă fără a fi în şomaj tehnic, dar şi pentru românii care au revenit din alte ţări. Iniţial, ministrul Muncii spunea că banii vor ajunge la angajaţii aflaţi în această situaţie până în 18 aprilie, însă plăţile s-au făcut cu întârziere. Ministrul a dat asigurări că la începutul săptămânii viitoare toţi oamenii vor primi banii. Următoarea tranşă de plată pentru şomajul tehnic se va face în mai, la începutul lunii, urmând să fie depuse cererile.

Citește și:

Șomajul tehnic. 6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă patronul te trimite acasă. Ce spune legea

Ludovic Orban îngroapă șomajul tehnic pentru bugetari. "Nu mai este de actualitate"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net