Statele unde nu există nici un caz de Covid-19. Printre ele se află și China

Ultima actualizare:

    China a câștigat lupta cu pandemia. Nu mai are nici un locuitor infectat cu Covid-19Foto: Getty Image
China a câștigat lupta cu pandemia. Nu mai are nici un locuitor infectat cu Covid-19Foto: Getty Image

Ieri, 21 octombrie, a fost reactualizată lista cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată. România se află în Zona Roșie, în primele zece state ale lumii, cu 10 la mia de locuitări. Potrivit acesteia, există, însă, și țări unde nu există nici un caz de Covid-19. Printre ele se află și China.

Lista cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată este deschisă de Anguilla, cu o rată de infectare de  19,3, urmată de Barbados (13,8), Serbia (12,7), Letonia (12,6) și Lituania (11,6).

România e în Zona Roșie, pe locul zece în lume, cu o rată de infectare de 10

România ocupă poziția zece în lume, cu o rată de infectare de 10 la mia de locuitori. Olanda, Cipru, Rusia, Israel, Albania, Luxemburg, Islanda sunt câteva dintre statele aflate în Zona Galbenă, cu rate cuprinse între 1,8 și 2,9.

Cele mai multe țări din Europa, însă, sunt sigure, în Zona Verde. Germania (1,5), Finlanda (1,4), Ungaria (1,2), Norvegia (1,1), Polonia (0,8), Italia (0,6), Spania (0,5).

Dar există și teritorii, în special africane, fără nici un caz de infecatare cu coronavirus. Iată care sunt statele cu 0 rată de infectare: Bangladesh, Togo, Somalia, Oman, Algeria, Uganda, SSudan, Zambia, Burkina Faso, Mali, Nigeria, Eritrea, Afghanistan, Bhutan, Yemen, Guinea Bissau, Malawi, Niger, Gambia, Senegal, Taiwan, Liberia, Madagascar, Kenia, Comore, Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Tanzania, Mozambic, Arabia Sudită, Guineea, Tdjikistan, Congo, Republica Centrafricană, Wallis și Futuna, Insulele Mariane de Nord, Ciad, Sudanul de Sud, China, Vatican, Insulele Marshall, Micronezia, Insulele Solomon, Vanuatu și Sahara de Vest.

Citește și:

Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată: Belgia, Austria, Grecia, în zona roşie

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net