Stareț român pe Muntele Athos: ”Nici un călugăr nu este infectat cu Covid-19! Știrea e falsă”

Ultima actualizare:

    Starețul român Atanasie Prodromitul, de pe Muntele Athos, spune că nici un călugăr nu are coronavirusFoto: ziarullumina.ro
Starețul român Atanasie Prodromitul, de pe Muntele Athos, spune că nici un călugăr nu are coronavirusFoto: ziarullumina.ro

”Nici un călugăr nu este infectat cu Covid-19!” Este replica venită din partea starețului român Atanasie Prodromitul, de pe Muntele Athos. Părintele spune că știrea apărută în presa din țara noastră este falsă și că nimeni nu este bolnav.

Pe 15 septembrie, a fost dată vestea că peste 1.000 de călugări de la 20 de mănăstiri, aflați pe Muntele Athos, sunt infectați cu coronavirus, iar alți opt au murit.

Speriați de situația de acolo, mulți pelerini și-au anulat vizita. Starețul Atanasie Prodromitul, de la Schitul românesc Prodromu, a transmis însă că știrea este falsă și că nimeni nu s-a îmbolnăvit.

”Am aflat că în presa din România circulă infomații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară, și nu numai, ne contacteză îngrijorați, iar unii anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv. Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă, este această știre este una falsă. A fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluată de pe un altul de limbă engleză. Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că nimeni nu este bolnav de Covid-19, nimeni nu se află la terapie intensivă și nimeni nu a decedat”, a transmis Atanasie Prodromitul.

Totodată, starețul spune că și cifra de 1.000 de monahi infectați, anunțată în presă, este necredibilă, pentru că asta ar însemna ca 50% dintre părinți să aibă coronavirus.  

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net