Starea fetiței din Vaslui care a fost opărită cu ciorbă s-a îmbunătățit. Ea a fost detubată

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Fetița din Vaslui care a fost opărită cu ciorbă și se află acum în îngrijirea medicilor ieșeni își revine, încet-încet. Copila a fost detubată, respiră spontan și este stabilă hemodinamic.

Starea copilei în vârstă de 2 ani se îmbunătățește și medicii sunt mulțumiți de evoluția acesteia. „Starea fetiţei pe care am primit-o sâmbătă de la spitalul de la Huși este una mulțumitoare din punct de vedere a leziunilor pe care le are. Fetița a fost detubată, respiră spontan încă din cursul dimineții de duminică. Mai mult, medicamentele care s-au instituit din cauza instabilităţii hemodinamice marcate au fost scoase și pacienta este stabilă hemodinamic. Suntem foarte mulțumiți de evoluția până acum sub tratamentul maximal instituit și să sperăm să continuăm în același trend descendent”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spital Sf. Maria din Iaşi pentru bzi.ro.

Copila va fi operată        

Medicii spun că vor urma mai multe intervenții chirurgicale, imediat ce acestea se vor putea desfățura fără a pune în pericol starea copilei. ”Urmează o serie de intervenții chirurgicale, urmează schimbarea acelor pansamente cu presiune negativă, toate manevrele se vor realiza în blocul operator, considerăm că un alt avantaj este ca copilul este manageriat în partea nouă a spitalului asigurând o încărcătura bacteriană mult mai mică”, a specificat dr. Lavinia Ionescu.

Doi copii în stare gravă, după ce s-au opărit cu ciorbă 

Pe 27 februarie 2021, doi copii au ajuns în stare gravă la spital din Huși, după ce, într-un moment de neatenție, aceștia s-au opărit cu ciorbă. O fetiță în vârstă de doi ani care a suferit arsuri pe peste 40% din suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul Sf. Maria cu elicopterul SMURD, fiind intubată. Băiețelul a suferit arsuri doar pe 15% din suprafață corpului. 

Citește și: 

Doi copii au ajuns la spital după ce s-au opărit cu ciorbă. O fetiță e în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp

Un copil de doi ani din Giurgiu a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Are arsuri pe un sfert din corp

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net