Stăpânii de sclavi au fost eliberaţi unul câte unul

Ultima actualizare:

    Zeci de bărbaţi  au fost găsiţi  în lanţuri,  în iulie 2016
Zeci de bărbaţi au fost găsiţi în lanţuri, în iulie 2016

Cel mai grav caz de trafic de persoane din România a ieşit la iveală anul trecut. Atunci, 38 de persoane au fost reţinute pentru că ar fi sechestrat zeci de amărâţi pe care i-au transformat în sclavi. Nimeni nu ştie că în ziua de azi majoritatea agresorilor se bucură de libertate.

Orice pedeapsă ar fi prea mică! Aşa se gândeau, anul trecut, toţi cei care au asistat uluiţi la detaliile unui caz fără precedent în România. Este vorba despre identificarea unui grup de traficanţi de persoane din comuna argeşeană Berevoeşti, care mutilau şi abuzau sexual persoane amărâte răpite de pe străzi, pe care ulterior le exploatau la muncă. Poliţiştii au identificat 38 de agresori şi aproape 100 de victime, toţi bărbaţi.


    Ionuţ Grancea şi tatăl  său, Viorel Grancea,  sunt doi dintre cei  rămaşi după gratii
Ionuţ Grancea şi tatăl său, Viorel Grancea, sunt doi dintre cei rămaşi după gratii

Deşi aceste orori se întâmplau de circa 10 ani în acea comună, anchetatorii au aflat despre asta abia la finele lui 2015, atunci când unul dintre sclavi a reuşit să evadeze şi să le spună poliţiştilor că a asistat inclusiv la o moarte suspectă într-o pădure defrişată de aceşti autoproclamaţi ”stăpâni de sclavi”, toţi fiind membrii mai multor familii de romi. 

Procurorii au adunat suficiente probe în cazul lor şi toţi 38 au fost arestaţi, după o descindere ca în filme, în iulie anul trecut, cu zeci de echipaje, drumuri blocate, toată operaţiuna fiind filmată cu o dronă. Lumea a răsuflat uşurată, la fel şi anchetatorii, şi toţi ochii s-au mutat de pe acest caz.


    Stăpânii de sclavi  erau membrii mai  multor familii de romi
Stăpânii de sclavi erau membrii mai multor familii de romi

Ce s-a întâmplat după aceea? Majoritatea agresorilor au ieşit din închisoare, unul câte unul. În acest moment, din 38 de inculpaţi, au mai rămas doar 8 după gratii: Onică Ciprian, Onică Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionuţ, Bratu Constantin, Dincă Mircea şi Cazan Constantin. 

Toţi cei opt torţionari au solicitat acum Tribunalului din Argeş eliberarea condiţionată, iar dacă instanţa le-o aprobă, toţi vinovaţii pentru aceste orori de neimaginat se vor afla în libertate. Ultimii 8 sunt acum închişi la Penitenciarul Colibaşi.


    Maria Furdui, una  dintre stăpâne, a  fost eliberată pe  motiv că e bolnavă
Maria Furdui, una dintre stăpâne, a fost eliberată pe motiv că e bolnavă

Tot de libertate se bucură şi primarul din Berevoeşti, Florin Proca, acuzat neoficial că a tăinuit aceste orori în comună. După acest scandal, el a fost părăsit de soţie, care ar fi aflat că acesta a lăsat însărcinată o femeie mult mai tânără, spun apropiaţii.

Click! spune

Potrivit anchetatorilor, victimele sechestrate erau ținute doar în lanțuri, primeau resturi de mâncare și erau mutilate cu lama. Asta în timp ce erau obligați să trudească la munca de pe lângă casele traficanților, sau prin păduri. Unii erau trimiși inclusiv la cerșit și amenințați cu moartea dacă suflă o vorbă. Unul dintre copiii sechestrați de traficanți era ținut cu mâinile legate de o sfoară și atârnat de tavan.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net