Stăm degeaba la palat, robinetul e uscat

Ultima actualizare:
Pentru a-şi etala bogăţia, romii și-au făcut case  cu trei-patru etaje,  multe turnulețe și  acoperișuri strălucitoare
Pentru a-şi etala bogăţia, romii și-au făcut case cu trei-patru etaje, multe turnulețe și acoperișuri strălucitoare

Au palate care mai de care mai impunătoare, maşini scumpe în curte, lanţuri de aur, dar nici strop de apă la robinet. Asta, pentru că societatea de distribuţie a apei în Târgu Jiu a luat măsurile legale împotriva celor care nu au mai plătit de luni de zile facturile.

Mai mulţi romi din cartierele Meteor şi Obreja au rămas fără apă la robinete din cauza faptului că nu şi-au achitat facturile către Aparegio SA Gorj. Romii se ajută între ei şi spun că nu au bani ca să îşi achite datoriile. Iau apă unii de la alţii şi o încălzesc la soare ca să îşi poată face baie.

Cei mai mulţi debitori romi sunt în cartierele Meteor şi Obreja din municipiul Târgu Jiu. Unii dintre ei au fost debranşaţi de mai bine de 11 luni, dar tot nu au făcut rost de bani ca să achite facturile restante şi nu prea pare să îi intereseze. Au învăţat să se descurce aşa. Oamenii se plâng că nu au bani să plătească facturile pentru că nu au unde munci. Cei de la Aparegio au recurs la această măsură pentru a-i determina pe ţigani să mai achite din datorii.

La robinet, nici urmă de apă…
La robinet, nici urmă de apă…

… o aduc cu sticlele  de la vecini
… o aduc cu sticlele de la vecini

„Este vorba despre rău-platnici, căci, la fel cum se întâmplă la Târgu Jiu, aşa se întâmplă şi în celelalte localităţi unde avem datornici. Ei ne ignoră pe noi, dar îşi plătesc abonamente la televizor şi telefon!”, a spus Traian Pătrăşcoiu, directorul SC Aparegio SA Gorj. Rămaşi fără apă în această perioadă cani­culară, cei mai mulţi merg să îşi spele copiii la vecini.  „Eu muncesc cu ziua şi nu am bani să achit facturile. Am şase milioane de plată la apă şi m-au tăiat. Iau de la vecini apă. Nu avem unde să muncim, nu mai am cu ce să trăiesc!”, spune un cetăţean în spatele căruia se văd câteva turnuleţe puse strategic pe casa cu trei etaje.

„Luăm apă de la vecini şi, ca să facem baie, o lăsăm în sticle la soare şi apoi facem baie. Pun copilul să se urce pe masă şi îi torn apă-n cap. Ce să facem, dacă nu avem bani să plătim ce datorii avem?”, se plânge o pirandă. Unii dintre romi ar fi dispuşi să achite eşalonat datoriile către Aparegio.


    … o aduc cu sticlele  de la vecini
… o aduc cu sticlele de la vecini
image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net